Asset titels

Uitleg van de verschillende titels van een asset

Deze week bijgewerkt

Elke asset die is aangemaakt op het Railnova-platform heeft een configuratie die de titels van de Admin, Telematica-eigenaar, ECM en Asset Operator beschrijft. Deze titels, de gebruikersrollen en hun permissies bepalen de acties die door deze entiteiten kunnen worden uitgevoerd tijdens het beheren van assets op het platform.

Titels bekijken

Als Railnova beheerder kunt je eenvoudig de bedrijven die zijn toegewezen aan de verschillende titels direct in het admin menu bekijken door te navigeren naar de Assets sectie.

Daarnaast kan je de zoekopdracht verfijnen op ECM, Admin, Asset Operator en/of Telematicaeigenaar door gebruik te maken van de filters bovenaan de pagina en na het klikken op de blauwe knop "Zoeken".

Nadat je op het blauwe ID-nummer hebt geklikt, word je doorgestuurd naar de gedetailleerde weergave van de asset. Scroll naar beneden op deze pagina tot je bij de sectie "Config" komt, en bekijk de bedrijven die onder de verschillende titels geregistreerd staan.

Let op dat deze asset titels de asset niet automatisch met andere bedrijven delen. Als het bedrijf die geregistreerd is als ECM en/of Operator anders is dan de admin, zullen de gebruikers van dit bedrijf het asset niet automatisch zien op het platform, tenzij het admin-bedrijf het asset met dit bedrijf deelt zoals beschreven in dit artikel.

Titels

Hier is een overzicht van wat de verschillende titels betekenen en wat je met deze titels kunt beheren op het Railnova platform als je gebruikersrol over toereikende bevoegdheden beschikt:

Admin en Telematicaeigenaar

Het bedrijf dat eigenaar is van de asset en de data vanuit het geïnstalleerde Railster, beheert het voertuig en het geïnstalleerde Railster op het Railnova platform, en kan de volgende acties uitvoeren:

ECM

Het bedrijf dat is benoemd als de entiteit die verantwoordelijk is voor het onderhoud kan de volgende acties uitvoeren:

• Homologaties / Aptitudes: het bedrijf dat geregistreerd staat als ECM van de asset op het Railnova platform kan homologaties aanmaken en toevoegen aan een asset

• Downtime analyse: enkel de foutcategorieën die zijn gedefinieerd door de ECM van de asset kunnen worden geselecteerd bij het aanmaken/afsluiten van een correctieve event op het Railnova-platform.

• Preventieve onderhoudsinstellingen: de ECM definieert en wijst de componentenstructuur (onderhoudsplan) aan een asset toe

• Tellers: onderhoudstellers kunnen alleen worden aangemaakt door de ECM, omdat deze tellers voor het onderhoudsplan worden gebruikt dat aan de asset is toegewezen

• Gedetailleerde statustypen aanmaken om aanvullende informatie over de operationele status van een asset te geven

• Restricties instellen (restrictietypen)

• Interventietypen en handoverproces instellen

• Een componentstructuur aan een voertuig toewijzen.

• Gepersonaliseerde velden: de ECM kan gepersonaliseerde velden (verplicht of niet) voor het formulier va een nieuwe averij definiëren.

• Asset documentgroep: de ECM van het voertuig kan asset documentgroepen aanmaken om deze in het Digitaal Logboek weer te geven.

Asset operator

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de exploitatie van de asset en de volgende acties kan uitvoeren:

• Configureer een Assetvoorbereiding om een snelle onderhoudsbeurt tussen ploegenwisselingen in of een uitgebreide onderhoudsbeurt voor en na een inzet van een asset te documenteren.

Titels wijzigen

Let op: je kunt deze geregistreerde titels niet zelf wijzigen. In het geval dat een update van een van de titels gewenst is, neem dan contact met ons Customer Success Team op via de chatfunctie op de website of door een e-mail te sturen naar support@railnova.eu met het verzoek om de wijziging door te voeren.

Vergeet niet dat een wijziging niet kan worden toegepast zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van zowel de vorige als de nieuwe entiteit.

De enige uitzondering hiervan is als het bedrijf dat geregistreerd staat als Admin van het asset op het platform een verzoek indient om de ECM en/of Operator te wijzigen. In dit geval zal het verzoek van de Admin van de asset worden toegepast.

Voor het wijzigen van de titels "Admin" en "Telematica-eigenaar" is nog steeds de voorafgaande toestemming van beide partijen vereist.

Houd er rekening mee dat deze activatitels alleen kunnen worden toegewezen aan betalende klanten. Bedrijven met een gratis plan (“free plan”) kunnen geen beheerder, telematica-eigenaar, ECM of operator zijn.

Als je de ECM van een asset wilt wijzigen, moet de vorige ECM eerst alle openstaande restricties en interventies sluiten. Als er nog onderhoudsitems openstaan, kan de ECM niet worden gewijzigd.

Na een ECM-wissel wordt bijvoorbeeld de eerder toegewezen componentenstructuur (onderhoudsplan) verwijderd, waardoor de nieuwe ECM zijn eigen componentenstructuur (onderhoudsplan) aan het voertuig kan toewijzen.

Het wijzigen van de Admin van de asset zal resulteren in

• Het verwijderen van de asset uit elke bestaande sharing
    (Het asset moet handmatig worden toegevoegd aan elke sharing tussen de nieuwe admin en andere bedrijven)

Het wijzigen van het ECM van de asset resulteert in

• Het omzetten van de laatste status naar een normale status als deze gedetailleerd was, waardoor het toegankelijk wordt voor het nieuwe ECM-bedrijf

• Het wissen van de componentenstructuur (=onderhoudsplan) van de asset

• Wijzigen van de configuratie toegepast op/voor...

• Correctieve defecten aanmaken (gepersonaliseerde velden)

• Restricties (restrictietypes)

• Operationele statussen (gedetailleerde statussen)

• Interventies (interventietypen)

• Foutcategoriegroepen

Het wijzigen van de Telematica-eigenaar voor de asset zal resulteren in

• Bijwerken van de dataretentie voor gegevens afkomstig van deze asset

• Het verwijderen van de gepersonaliseerde configuratie op de Railster die is aangemaakt door het vorige bedrijf dat telematica-eigenaar was.

Houd er rekening mee dat de nieuwe entiteit toegang zal hebben tot de geschiedenis van de telematicagegevens, inclusief de gegevens van de aangepaste configuratie die door de vorige eigenaar is gemaakt.

Het wijzigen van de Operator van de asset zal resulteren in

Het verwijderen van de configuratie voor asset preparation die door de vorige operator is aangemaakt

Houd er rekening mee dat de nieuwe operator de voorbereidingen van de vorige operator kan bekijken.