Een componentenstructuur aanmaken en toewijzen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de componentenstructuur kun je de blauwdruk van een asset opstellen door de componentenboom op te bouwen. Je kunt een duidelijke structuur creëren door de parent te definiëren waaraan het component aan het voertuig is gekoppeld.

Als bedrijfsbeheerder kun je de boomstructuur van componenten opzetten op de admin pagina.

Als je geen adminrechten hebt om toegang te krijgen tot de admin pagina, neem dan contact op met je bedrijfsadmin en vraag hem om de componenten of subcomponenten voor je aan te maken.

Een componentenstructuur aanmaken

Nadat je je componenttypes hebt aangemaakt, kun je beginnen met het configureren van de componentenstructuur voor een specifieke groep assets. Een componentenstructuur geeft de blauwdruk weer van componenten die je wilt tracken op een asset.

Als bedrijfsadmin kun je deze blauwdruk van componenten rechtstreeks aanmaken op de adminpagina via “Componentenstructuren” in de sectie “ Beheer van componenten”.

Op deze pagina vind je een volledig overzicht van alle componentenstructuren die door je bedrijf zijn aangemaakt.

Als je een nieuwe componentenstructuur wilt aanmaken, klik dan op de groene knop “Componentenstructuur toevoegen” in de rechterbovenhoek van je scherm.

Om de boomstructuur aan te maken, definieer de parent van de component en kies het respectieve item uit de keuzelijst.

Hier is een simpel voorbeeld van hoe een componentenstructuur eruit kan zien:

Componentstructuur en labels

Een componenttype bepaalt of twee componenten fundamenteel uitwisselbaar zijn, terwijl de componentenstructuur de locomotiefstructuur van componenten definieert en de toewijzing van logische benamingen mogelijk maakt (zoals 1, 2 of achter en voor).

Om te verzekeren dat je een willekeurig componenttype kunt toewijzen aan elke positie in een componentenstructuur, adviseren we om alleen het componenttype “Component type X” aan te maken zonder onderscheid te maken tussen “Component type X 1” en “Component type X 2” als componenttype en de exacte locatie (1, 2, achter, voor, enz.) te configureren als labels in de structuur.

Hier is een voorbeeld voor Testcomponent met label 1.

Dit ziet er in de componentenstructuur als volgt uit:

De labels die je hebt aangemaakt op de admin pagina zijn ook zichtbaar op de pagina Beheer van componenten. Zo kun je gemakkelijk definiëren welke component met welk serienummer op welke plaats in de structuur moet worden gemonteerd.

Een componentenstructuur toewijzen

Het is nu tijd om de componentenstructuur toe te wijzen aan je assets.

Om de componentenstructuur voor elke asset afzonderlijk toe te wijzen, ga naar het menu Voertuigen, zoek de asset die je wilt updaten en klik op zijn ID om de assetpagina te openen.

Selecteer de componentenstructuur in het keuzemenu en sla op.

Als je asset al een componentenstructuur heeft en je wijst een nieuwe toe, dan kan dit invloed hebben op de planning van preventief onderhoud.