Component type toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als bedrijfsbeheerder kan je elk component type dat je wilt monitoren en opvolgen definiëren in de module Beheer van componenten.

Het component type kan de asset class, een draaistel, een CAT-motor, enz. zijn.

Een component type toevoegen

Ga naar de admin pagina, navigeer naar de sectie Beheer van componenten en klik vervolgens op Component types om alle component types te bekijken die reeds zijn aangemaakt door je bedrijf.

Als het gewenste component type nog niet beschikbaar is, kun je het aanmaken door te klikken op de groene knop “Component type toevoegen” in de rechterbovenhoek van je scherm.

Er verschijnt een nieuw formulier op je scherm waar je de volgende velden kunt invullen:

Naam

Geef je component type een unieke naam, zoals de voertuigtype. Aangezien dit veld is gemarkeerd met een sterretje, is het een verplicht veld om in te vullen.

Categorie

Aangezien het naamveld een vrij tekstveld is dat het aanmaken van een willekeurig component type in een willekeurige taal mogelijk maakt zonder de exacte functie ervan te specificeren, maken categorieën het mogelijk dat Railnova logica toepast op het type van componenten.

Dit veld is een puur Railnova intern hulpmiddel en moet niet ingevuld worden.

Beschrijving

Je kunt een interne beschrijving toevoegen voor het componenttype. Het invullen van dit veld is niet verplicht. Als je geen beschrijving wilt toevoegen, laat het veld dan leeg.

Bedrijf

Je bedrijf is reeds ingevuld in het form.

Subtype:

• Unique repairables: zijn componenten die uniek zijn en waarvoor een serienummer is toegekend (vb. compressor, bogie, motor, etc.) en waarvan de locatie en historiek van verplaatsingen worden bijgehouden (op het asset of in de inventaris). De componenten kunnen gerepareerd en hergebruikt worden en weer op een asset worden geplaatst.
    Houd er rekening mee dat een asset altijd een componenttype met het subtype uniek herstelbaar moet hebben. Je kunt geen onderhoudsplan toevoegen aan of verwijderen van een asset als het componenttype een ander subtype heeft.

• Niet-unieke herstelbare componenten: dit zijn componenten waarvan we hun uniciteit niet kunnen volgen via een serienummer. Omdat ze geen serienummer hebben, worden hun locatie en bewegingshistoriek niet bijgehouden.

• Slijtdelen (bijv. remblokken) zijn componenten die op een asset kunnen worden geïnstalleerd en die na gebruik niet worden gerepareerd, maar worden weggegooid.

• Verbruiksartikelen: het aantal componenten dat aan de voorraad wordt toegevoegd, (bijvoorbeeld olie, zand, enz.) en de historiek worden niet bijgehouden.

Documents of component type

Je kunt ook een onbeperkt aantal documenten aan de componenttypen toevoegen door te klikken op het blauwe "Nog een Document of Type toevoegen". Je kunt meer lezen over hoe je documenten kunt gebruiken in het volgende artikel.

Als je klaar bent met invullen, vergeet dan niet op de blauwe knop 'Opslaan' te klikken om je wijzigingen op te slaan.

Om de locatie van elke component in de componentenstructuur te definiëren, volg de stappen zoals beschreven in dit artikel.