Homologaties

Homologaties ("aptitudes") opstellen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Homologaties, of "aptitudes", zijn een belangrijke upgrade van het Label systeem, specifiek om te kunnen volgen waar een trein wel of niet mag rijden (landen, specifieke lijnen, enz.). Deze nieuwe functie ondersteunt beter een eerdere use-case die veel klanten via de Label-functie hebben geïmplementeerd.

Met deze homologaties kunnen de beperkingen van een asset op gebieden of routes die het mag (of niet mag) rijden, worden vastgelegd. Deze gebieden kunnen willekeurig zijn, zoals landen of een ander aangepast " target " dat men zelf kan definiëren, bijvoorbeeld een specifieke lijn, een regio, enz.

Homologaties kunnen in het admin-menu worden ingesteld:

In de context van homologaties:

• "Aptitude" = Een True/False waarde, die aangeeft of de homologatie zich in een staat bevindt waarin de asset momenteel " toegelaten" of " niet toegelaten" is op het doelobject.

• "Target" = Het geografische object waar de asset wel of niet gehomologeerd is

• "Land" = Een bestemming die een land omspant (voorgedefinieerde lijst in de applicatie)

• "Other" = Elk andere bestemming die geen land is ( zelf gedefinieerd)

Gebruikersrollen voor het beheren, activeren of deactiveren van homologaties bijwerken

Landhomologaties zijn standaard beschikbaar en kunnen alleen worden toegevoegd door een administrator van de ECM van de asset op een asset pagina in het admin menu.

Om ook andere homologaties aan te maken en/of direct in het Operationeel Dashboard te activeren en deactiveren, moeten de rollen van de juiste gebruikers binnen de organisatie worden aangepast.

Als administrator voor een bedrijf kunt je rollen aanmaken en wijzigen in de admin, onder Bedrijf -> Rollen. Voor meer informatie over rollen en machtigingen kan je dit artikel raadplegen.

Eenmaal op de pagina van de rol die je wenst te wijzigen, scroll naar beneden tot "Homologaties", vink de juiste machtigingen aan indien nodig, en sla vervolgens de wijzigingen op.

• Homologatie admin other: Dit laat de gebruiker andere homologaties dan landen bekijken en beheren (aanmaken, bijwerken, verwijderen).

• Homologatie aptitude set true: Dit laat de gebruiker toe een homologatie op het Operationeel Dashboard te reactiveren.

• Homologatie aptitude false ingesteld: Dit laat de gebruiker toe een homologatie op het Operationeel Dashboard te deactiveren.

Elke gebruiker met die rol heeft toegang tot de geactiveerde functies. Als alleen bepaalde gebruikers één of meer van deze permissies mogen hebben, moet daarvoor een nieuwe rol worden aangemaakt.

Let op: alleen de ECM van de asset mag homologaties aan een asset toevoegen. Als je de juiste permissies hebt ("Homologation admin other"), dan kunt je zelf andere homologaties aanmaken en deze vervolgens toevoegen aan de assets.

Een nieuwe homologatie aanmaken

Landhomologaties zijn al voorgedefinieerd in het systeem. Als er meer landen moeten worden toegevoegd, neem dan contact op met Support via de chatfunctie op het platform en laat ons weten welke landen moeten worden toegevoegd.

Andere homologaties dan landen kunnen worden toegevoegd via de admin door de optie "Homologation admin other" aan te vinken.

Navigeer naar " Other Homologation Targets", klik dan op "Add Other Homologation Target" rechts bovenaan de pagina:

Je bedrijf wordt automatisch geselecteerd. Voer een naam in voor de homologatie en sla deze op:

Homologaties aan assets toevoegen

Zodra de homologaties zijn aangemaakt, kunnen ze aan assets worden toegevoegd. Ga naar het Assets -> Assets menu, zoek een asset en klik erop om de asset pagina te openen.

Homologaties kunnen alleen aan assets worden toegevoegd wanner je bedrijf de ECM van de asset is.

Scroll naar beneden en klik op "Add another Country Homologation" om een land toe te voegen, of op "Add another Other Homologation" om een van de homologaties toe te voegen. Wanneer alle noodzakelijke homologaties zijn toegevoegd, klik dan rechtsboven op "Opslaan" om de wijzigingen op te slaan.

Wanneer er homologaties aan assets worden toegevoegd, zijn deze zichtbaar voor de bedrijven waarmee de assets worden gedeeld.

Homologaties op het platform bekijken

De homologatielabels zijn ook geïntegreerd in de onderhoudsfuncties, en zijn zichtbaar op andere pagina's, zoals het Operationeel Dashboard of het Bestuurderslogboek.

Er is ook een nieuw filter aan het Operationeel Dashboard toegevoegd, waarmee men assets op aptitudes (homologaties) kan filteren.

Weergave Operationeel Dashboard:

Weergave op het Digitaal Logboek

Homologaties wijzigen

Als ECM van het asset kan je te allen tijde homologaties op de asset pagina in de admin rechtstreeks toevoegen of verwijderen.

Als je rol toestemming heeft om homologaties te activeren en/of te deactiveren, kunt je dat doen op het Operationeel Dashboard.

Klik op het pennetje rechtsboven in de aptitude kolom. Rechts opent een venster met de momenteel toegewezen homologaties.

Klik op het groene vinkje om de homologatie te deactiveren, of klik op het rode kruisje om deze weer te activeren.

Klik op de blauwe knop " aptitudes bijwerken " om de wijzigingen op te slaan.

Let op: het is alleen mogelijk om de momenteel aan een asset toegewezen homologaties te heractiveren of te deactiveren, maar het is niet mogelijk om een homologatie toe te voegen op de Dashboard pagina. Een beheerder van de ECM van de asset moet elke nieuwe homologatie direct op de asset pagina toevoegen.