Labels en categorieën
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Label

Een label is een manier om de belangrijkste items op het Railnova platform te classificeren en te benoemen. Een label kan een asset zijn, een operator, een maintainer, een apparaat, een klant,...

Het toevoegen van een label aan een asset (bv. maintainer, klant,...) betekent niet dat de asset gedeeld wordt met dat bedrijf. Als admin van het asset kun je het asset delen met andere bedrijven en op het platform voor ze zichtbaar maken.

Labels kunnen statisch zijn of dagelijks veranderen en worden verzameld in label categorieën. Als beheerder kan je labels in het administratiepaneel aanmaken.

Let op: labels zijn specifiek voor elk bedrijf en kunnen niet worden gedeeld.

Als je bedrijf een klant met gratis plan zonder beheerder is, dan kan je bedrijf geen labels en categorieën gebruiken op het Operationeel Dashboard.

Een nieuw label aanmaken

Beheerders kunnen eenvoudig nieuwe labels in de asset admin aanmaken. Ga naar de sectie Railfleet en klik op "Labels" om een overzicht van al je labels te krijgen.

Als het gewenste label nog niet bestaat, kan je rechtsboven op je scherm op de groene "Label toevoegen" knop klikken.

Op de volgende pagina kan je dan het formulier als volgt invullen:

• Geef het label een naam (bijv. de naam van een van je operatoren, een klant of een asset)

• Kies de assets die je wilt toevoegen aan dit label door het asset te selecteren en op de pijl te klikken die naar rechts wijst (voeg bijvoorbeeld alle assets toe waar de maintainer verantwoordelijk voor is)

• Selecteer indien nodig de personen binnen je eigen bedrijf en bij je partnerbedrijven in de "Gebruikerslijst" of in de "Contactlijst" die meldingen moeten ontvangen op basis van dit label

• Voeg indien nodig zones toe die aan het label gekoppeld moeten worden

Een label wijzigen

Om een label te wijzigen, ga naar de admin pagina en zoek de sectie "Labels". Klik op de naam van de label die je wilt wijzigen en sla dan de wijzigingen op zodra je klaar bent.

Gebruik van labels

Labels worden vooral gebruikt voor notificaties en geografische zones. Wanneer een label (bv. een maintainer) gekoppeld is aan een gebruiker of een contactlijst, zal alles wat met dit label te maken heeft aan de gebruiker of contactlijst worden meegedeeld.

Labels die op gebruikers en contactlijsten zijn gedefinieerd, worden ook gebruikt om de toewijzingsregels voor meldingen te definiëren.

Een paar voorbeelden van hoe labels en labelcategorieën gebruikt kunnen worden:

• Je kunt een "klant-traffic" categorie en een lijst van trafiek labels binnen die categorie definiëren om bij te houden welke locomotief momenteel welk klant-traffic bedient, en met wie je over dat klant-traffic wilt contacteren.

• Je kunt een "Maintainer" categorie en een lijst van maintainer labels binnen die categorie definiëren om bij te houden welke maintainer verantwoordelijk is voor het onderhoud van welke locomotief, en wie je van deze maintainer wilt contacteren.

• Met de functie "Homologatie" kunt je bijhouden welke toelating aan welke asset is toegekend. Lees dit artikel als je meer over homologaties en de implementatie ervan wilt weten.

Categorie

Een labelcategorie is een overkoepelende structuur die uit een groep labels bestaat die allemaal een gemeenschappelijk element hebben. Een labelcategorie kan bijvoorbeeld "Klant" zijn. De labels binnen die categorie zijn dan allemaal klanten (klant A, klant B, klant C, ...). In de categorie "Maintainer" zou je al je maintainers kunnen vastleggen, en in de categorie "Verhuurder" kunnen operatoren alle verhuurders opnemen van wie ze locomotieven leasen.

Als Railnova beheerder kunt je labelcategorieën op de admin pagina toevoegen en wijzigen.

Een nieuwe categorie toevoegen

Een nieuwe categorie toe te voegen is eenvoudig: ga naar de Admin pagina en scroll rechtstreeks op deze pagina naar beneden, tot je de "Labels" sectie ziet. Klik dan op de link "toevoegen" naast "Categorieën".

Op de volgende pagina moet je de volgende stappen doorlopen:

• Geef je categorie een naam

• Voeg een beschrijving aan je categorie toe (optioneel)

• Selecteer "Uniek" als er maar één label binnen de categorie op een item op een bepaald moment kan worden toegepast. (bijv. "Maintainer" zou een unieke categorie zijn omdat er maar één maintainer verantwoordelijk is voor een locomotief op een bepaald moment). Er kunnen meerdere labels van dezelfde categorie aan een asset worden toegekend als je deze optie niet selecteert.

• Selecteer de optie "is operationeel" als je de labels van de categorie in de operationele weergave wilt zien, en "kan op het operationele dashboard aangepast worden" als je ze ook direct op het operationele dashboard wilt kunnen bewerken. Dit is handig voor gegevens die vaak veranderen.

• Selecteer "is event-gerelateerd" indien nodig

Zodra de categorie is aangemaakt, kunt je met het toevoegen van labels beginnen.

Een categorie wijzigen

Om een categorie te wijzigen, ga naar de administratie pagina en navigeer naar "Categorieën" under de sectie "Label". Klik op de naam van de categorie die je wilt wijzigen en sla dan de wijzigingen op zodra je klaar bent.

Categorieën gebruiken

Als je de optie hebt aangevinkt om de categorie in de operationele weergave ("is operationeel") te tonen zal deze in het Operationele dashboard voor de relevante voertuigen verschijnen. Van daaruit kunt je de metagegevens van die voertuigen wijzigen: klik op het labelveld en selecteer vervolgens de relevante label(s).