Kaart

Actuele localisatie van voertuigen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je assets of de assets die met je bedrijf worden gedeeld op het Railnova platform zijn gekoppeld aan Railnova's remote conditiemonitoring en/of een extern GPS apparaat, dan kun je deze assets op de kaart lokaliseren en een snapshot van de beschikbare telematica data ervan bekijken.

Kaart weergave

De Kaart pagina geeft je de optie om je assets te bekijken op de Railways kaart van Railnova of ze weer te geven op de Google Road of Google Satellite kaart en de verkeersoverzicht in of uit te schakelen.

Je kunt ook gemakkelijk in- of uitzoomen op de kaart met behulp van de "+" of "-" icoontjes aan de rechterkant van de pagina of overschakelen naar de schermvullende weergave door op het symbool onder de knoppen "+" en "-" te klikken. Druk op "Esc" om het schermvullende scherm te verlaten.

Gebruik de functie Padafstand (door op het pictogram te klikken zoals in de afbeelding hieronder) om de horizontale en/of verticale afstand langs een polylijn te meten. Zoom uit zodat je het te meten gebied kunt zien. Klik op het startpunt en klik vervolgens op de volgende punten die de polylijn vormen. De afstand tussen de twee punten verschijnt op de lijn tussen de punten. Om de polylijn te voltooien, dubklik.

Om alle huidige metingen te wissen, klik op het |-> icoon. Om één enkel punt te verwijderen, druk op SHIFT+toets.

Als je het laatste punt wilt verplaatsen, klik dan op het punt en sleep het met je muis naar de locatie van je keuze. De gemeten afstand wordt automatisch bijgewerkt.

Om een locatie op te zoeken, gebruik de zoekfunctie (🔍):

De volgende interessante punten zijn gemarkeerd met symbolen en worden weergegeven op de kaart:

• Stations

• Werkplaatsen

Filters

Als je alleen een selectie van voertuigen, of een specifieke voertuig op de kaart wilt zien, kunt je gebruik maken van de filteropties linksboven op de pagina.

Als je alleen de kaart wilt bekijken, kun je het filtermenu naar wens verbergen of tonen met behulp van de knoppen zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

De standaardwaarden waarop je kunt filteren zijn:

• Voertuig en voertuig type: typ de naam van een voertuig of voertuig type in het filterveld, of scroll naar beneden in het keuzemenu om een voertuig of voertuig type te selecteren. Je kunt een of meer voertuigen of voertuig typen selecteren en alle geselecteerde items zullen onder de filters worden weergegeven.

• Labels: zoek naar voertuigen op basis van de label categoriën die je of je beheerder op het beheerderspaneel hebt aangemaakt. Deze labels kunnen items uit de categorie "maintainer" of "ECM" zijn en zo kunt je naar de voertuigen zoeken die door een (of meer) specifieke maintainer(s) worden onderhouden. Je kunt meerdere labels tegelijk selecteren.

• Operationele status: filter voertuigen op basis van hun operationele status (operationeel, gedegradeerd of geïmmobiliseerd).

• Technische status: zoek naar voertuigen op de kaart die in tractie zijn, geparkeerd zijn, stationair draaien, of die ingeschakeld zijn of als voertuig worden gebruikt.

Deze filters zijn dezelfde als die op het Operationeel Dashboard.

Om een item uit de filterresultaten te verwijderen klik op het blauwe "x" icoon rechts naast het item (b.v. een voertuig type of technische status) dat je wilt verwijderen. Om alle filters te verwijderen, klik op het grijze "x" icoon rechts van de geselecteerde items.

Gedetailleerd overzicht

Zodra je de asset op de kaart hebt gevonden, kun je op de naam ervan op de kaart klikken om de gedetailleerde view te openen, meer informatie te verzamelen en een samenvatting van de belangrijkste beschikbare telematicagegevens voor het geselecteerde voertuig te zien:

De blauwe hyperlinks geven je direct toegang tot

Als je ziet dat de status is doorgestreept en grijs gekleurd, betekent dit dat hij op dat moment niet up-to-date is. Dit kan te wijten zijn aan een slechte ontvangst, en de status zal opnieuw worden bijgewerkt zodra de ontvangst goed is.