GPS historiek

De GPS-informatie van een asset opzoeken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op de kaart met de GPS-historiek wordt de route weergegeven die een specifieke asset in een bepaalde periode heeft afgelegd.

De GPS Historiek module is direct beschikbaar vanaf de homepage onder de sectie Railgenius.

Als je geen toegang hebt maar zou moeten, neem dan contact op met je administrator om je de nodige permissies te geven.

Kaart

Om te zien welke route een asset heeft afgelegd, selecteer het asset in het vak bovenaan de pagina. Selecteer in hetzelfde vak de tijdsspanne en klik vervolgens op de blauwe "Filters toepassen" knop.

Als je alleen de kaart wilt bekijken, kunt je het filtermenu naar wens met de knop zoals in de afbeelding getoond, verbergen of tonen.

Met de knoppen rechtsboven in het scherm kan de weergave worden aangepast:

• de kaart vergroten

• de kaart verkleinen

• volledig scherm

• verander de kaartweergave tussen "Railways by Railnova", "Google Road" en "Google Satellite".

Gebruik de functie Padafstand (door op het pictogram te klikken zoals in de afbeelding hieronder) om de horizontale en/of verticale afstand langs een polylijn te meten. Zoom uit zodat je het te meten gebied kunt zien. Klik op het startpunt en klik vervolgens op de volgende punten die de polylijn vormen. De afstand tussen de twee punten verschijnt op de lijn tussen de punten. Om de polylijn te voltooien, dubklik.

Om alle huidige metingen te wissen, klik op het |-> icoon.

GPS historiek doorzoeken

Nadat je klaar bent met het kiezen van de asset en het instellen van de tijdspanne, zal de kaart de route markeren die het voertuig heeft gevolgd op basis van de GPS-gegevens die voor het voertuig beschikbaar zijn. In het vak " Doorzoek de GPS-historiek " worden de gemiddelde snelheid en de afgelegde afstand gedurende de geselecteerde periode weergegeven.

Onderaan de pagina ziet men wanneer het object beweegt of stilstaat en toont men de snelheid van het object in km/h.

Om de snelheid in de GPS-historiek te zien, kunt je met je muis over de blauwe lijn onderin bewegen, en dan verschijnt er een klein venster op de kaart met de GPS-datum en -tijd en de snelheid. Als je met de muis over de blauwe lijn beweegt, zal het kleine venster langs het traject van de loc bewegen en de datum, tijd en snelheid weergeven.

De bovenste tijdlijn kan het grijs geselecteerde tijdsbereik weergeven als een vergrootglas voor de snelheidsgrafiek. Gebruik hiervoor je muis en markeer een sectie op de bovenste tijdlijn door de linkermuisknop ingedrukt te houden.

Er verschijnt een grijze zone op de onderste tijdlijn begrensd door twee blokken. Je kunt het gemarkeerde gedeelte aanpassen door de blokken aan beide uiteinden vrij te bewegen en het in te korten of te verlengen. De bovenste tijdlijn wordt automatisch aangepast op basis van je wijzigingen op de onderste tijdlijn. Je kunt de grijze zone ook met je muis vastpakken en langs de tijdlijn verschuiven.

De grijze zone toont de gemarkeerde tijdsperiode die de locomotief heeft afgelegd binnen de gehele onderzochte periode en wordt weergegeven als een roze lijn langs de zwart gemarkeerde route op de kaart.