Locomotief Dashboard

Gedetailleerde view van een voertuig op het Operationeel Dashboard

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Locomotief Dashboard biedt een compleet en gedetailleerd overzicht van restricties, correctieve en preventieve events en interventies, waarschuwingen en de statushistorie van een asset op één gecentraliseerde plaats.

Om toegang te krijgen tot het dashboard, ga naar het Railnova platform, vervolgens naar de "Railfleet" sectie en klik op de "Operationeel" link. Als je meer wilt weten over de functionaliteiten van het Operationele Dashboard, lees dan het volgende artikel.

Het gedetailleerde overzicht van de locomotief kan gemakkelijk worden opgevraagd via het Operationeel Dashboard door te klikken op de knop ">" aan het eind van de rij van het gewenste voertuig.

Zo ziet de gedetailleerde view van een voertuig eruit:

Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de volgende tabbladen door erop te klikken:

Overzicht

Het eerste tabblad van de gedetailleerde weergave is een momentopname van het voertuig die een overzicht geeft van de homologaties (aptitudes), de huidige restricties en correctieve events (averijen), de volgende preventieve events, en de geopende en onlangs afgesloten interventies.

De operationele status beheren

Een heel eenvoudige actie die je op het dashboard kan uitvoeren, is het bekijken en updaten van de operationele status van je rollend materieel.

Controleer in een oogwenk of een trein operationeel (groen), in beperkt gebruik (geel) or geïmmobiliseerd (rood) of nog ongedefinieerd (zwart) is.

Je kan de operationele status eenvoudig instellen of aanpassen door op de huidige status te klikken en een nieuwe status te selecteren in het dropdown menu.

Je kunt de datum en tijd in het verleden instellen of op de huidige tijd houden, maar je kunt de status niet in de toekomst zetten.

Eens aangepast, is de nieuwe operationele status direct zichtbaar voor je collega’s en partners die toegang hebben tot het rollend materieel op het platform.

Als admin van je bedrijf kun je gedetailleerde operationele statussen aanmaken door de stappen in dit artikel te volgen.

Let op: het kan zijn dat het wijzigen van de operationele status van een voertuig die met jou gedeeld wordt door een ander bedrijf beperkt is.

Kan ik de operationele status niet wijzigen?

Als het asset door je eigen bedrijf wordt beheerd op het Railnova-platform, neem dan contact op met je bedrijfsadmin en vraag of hij de operationele status voor je kan aanpassen of je Railnova-account kan aanpassen.

Als het voertuig door een ander bedrijf op het Railnova-platform wordt beheerd, neem dan contact op met de admin van het bedrijf dat het voertuig op het Railnova-platform beheert en vraag of hij de operationele status voor je kan wijzigen of deze actie voor je via het delen mogelijk kan maken.

Info

Het tabblad Info toont een kleine kaart met telematicagegevens. Vanaf deze pagina heb je rechtstreeks toegang tot de routebeschrijving, de GPS historiek, de telematicageschiedenis en de data inspector door op de blauwgekleurde links aan de linkerkant van de kaart te klikken.

Meldingen

Het tabblad Meldingen toont het volledige overzicht van alle open en verwerkte onderhoudsgerelateerde meldingen. Let op: telematische alerten zijn gemigreerd in de Rule engine alerts sectie!

Om een melding te sluiten, klik op de link "afvinken".

Om meerdere meldingen tegelijk te verwerpen, vink het selectievakje naast de meldingen aan en klik vervolgens op de knop "Selectie afvinken".

Als je een melding afvinkt, wordt deze voor iedereen afgevinkt die toegang tot de informatie over de asset in kwestie heeft.

Controleer dit artikel als je wilt dat onderhoudsmeldingen op het tabblad "Meldingen" worden weergegeven.

Restricties

Het vierde tabblad Restricties geeft een overzicht van alle geopende en gesloten restricties voor het voertuig.

Als je wilt weten hoe je restricties kunt aanmaken, verwijderen of sluiten, bezoek dan het volgende artikel.

Events

Het tabblad Events geeft een overzicht van alle geplande, vervallen, achterstallige en afgesloten events van een voertuig, waar je gemakkelijk de status en de voortgang van het onderhoud kunt opvolgen. Het rode getal op het tabblad betekent het aantal events waarvoor de vervaldatum binnen een maand ligt.

Klik op een event om er meer informatie over te krijgen.

Lees het volgende artikel om te ontdekken hoe je onderhoudsgerelateerde events en interventies kunt aanmaken en beheren.

Dubbele correctieve events

Waneer een nieuw defect of nieuwe averij wordt toegevoegd of de omschrijving van een bestande defect wordt bijgewerkt, controleert het systeem of er vergelijkbare open defecten bestaan. Indien er een overeenkomst wordt gevonden, wordt het aangemaakte defect gemarkeerd als een mogelijk duplicaat, met een link naar het vergelijkbare defect. De gebruiker kan dan controleren en bevestigen of de defecten duplicaten zijn of niet.

Klik op de correctieve event om de detailpagina te openen. Alle mogelijke duplicaten worden daar weergegeven.

Het resultaat van de detectie kan door elke gebruiker met wijzigingsrechten worden bekeken en bevestigd (of niet) door op een van de knoppen te klikken.

Bevestigde duplicaten worden weergegeven in elk van de detailweergaven van de defecten.

Als je bevestigt dat twee defecten duplicaten zijn, wordt er GEEN informatie op het platform verwijderd. Deze informatie is slechts een extra indicatie die in toekomstige analyses kan worden gebruikt.

Deze bevestiging kan op elk moment worden teruggedraaid door op “Terugdraaien” te klikken.

Interventies

Op het tabblad "Interventies" staan alle open en recent afgesloten interventies van een asset. Het rode getal op het tabblad staat voor het aantal geopende interventies voor de asset.

Klik op een interventie om de details te bekijken en te zien welke events er deel van uitmaken.

Statushistoriek

Dit tabblad toont de historie van de operationele status van het voertuig, en laat zien wanneer de status is gewijzigd en door wie.

Als je de volledige historiek nodig hebt, is deze voor beheerders van het platform via het beheerderspaneel onder Railfleet -> Onderhoudsgegevens -> Operationele status toegankelijk.