Onderhoudsmeldingen

Beheer van alerts op het operationele dashboard

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met het Railnova platform is het mogelijk om meldingen te ontvangen voor allerlei onderhoudsevents, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe averij wordt gemeld of een interventie voor een asset wordt aangemaakt.

Als Railnova beheerder kan je meldingsregels instellen zodat gebruikers meldingen voor onderhoudsevents (interventies, correctieve events, operationele status, etc.) kunnen ontvangen.

Indien je niet over admin-rechten beschikt, neem dan contact op met een Railnova admin binnen je organisatie. Je admin zal de gewenste meldingsregels voor je aanmaken of wijzigen.

Het is mogelijk om deze meldingen enkel via e-mail te versturen, maar het is ook mogelijk om ze op het Operationele Dashboard te laten verschijnen. Wanneer je deze optie bij het aanmaken van de meldingsregel selecteert, verschijnen de meldingen in de detailweergave van je assets.

Als je onderhoudsmeldingen op het operationele dashboard wilt tonen, selecteer dan "Is een alert" onder de naam en beschrijving van de meldingsregel. (Als je geen Railnova admin bent, neem dan contact op met je bedrijfsadmin om dit voor je te doen).

Om de onderhoudsmeldingen voor een asset op het Operationeel Dashboard te bekijken, zoek het asset met behulp van de filters en open de detailweergave met een klik direct op "Meldingen".

Je zal alle open en verwerkte meldingen voor je asset onder het tabblad "Meldingen" zien.

Let op: telematische alerten zijn gemigreerd in de Rule engine alerts sectie. Als je één of meer telematische alerten in de meldingsregels had, zie je ze nog steeds in de meldingsregels staan, maar hun status is als inactief en in alleen-lezen modus weergegeven.

Als je telematicaalerten wilt aanmaken of wijzigen, bekijk dan dit artikel dat beschrijft hoe je regels aanmaakt in de Rule Engine.

De meldingsregels in Railfleet worden nu uitsluitend gebruikt voor onderhoudsgerelateerde meldingen (interventies, correctieve events, operationele status, etc.).

Een melding afvinken

Om een melding op het Operationeel Dashboard af te vinken, klik op de blauwe link "afvinken".

Als je meerdere meldingen tegelijk wilt afvinken, zet dan voor elke af te vinken melding een vinkje in het selectievakje en klik vervolgens op de knop "Selectie afvinken".

Als je alle meldingen in één keer wilt afvinken, klik dan op het witte selectievakje bovenaan de lijst om alle meldingen te selecteren. Vervolgens kan je bovenaan op de blauwe knop "Selectie afvinken" klikken.

Alleen de laatste 15 open meldingen worden weergegeven en je kunt alleen deze in een keer afvinken. Als je meer dan 15 open meldingen hebt, moet je eerst de meldingen verwerken die worden weergegeven voordat je oudere meldingen kunt afvinken.

Na het afvinken van een melding wordt de status ervan "behandeld", en de melding wordt van de rubriek "Open" naar de rubriek "Verwerkt" verplaatst.

Let op: Wanneer je een melding afvinkt, wordt deze voor iedereen afgevinkt, die toegang tot de informatie over de betreffende asset heeft.