Operationeel Dashboard

Defecten melden en onderhoudsinterventies eenvoudig plannen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Operationeel dashboard geeft een volledig overzicht van je vloot. In dit dashboard kan je de operationele status en locatie van je assets volgen, belangrijke telematicagegevens en andere belangrijke informatie bekijken, correctieve events (nieuwe averijen) aanmaken, restricties beheren en onderhoudsinterventies aanmaken.

Om toegang te krijgen tot het Operationele Dashboard ga naar het Railnova platform, ga vervolgens naar de "Railfleet" sectie en klik op de "Operationeel" link.

Zo ziet het Operationele Dashboard eruit:

Filters

Op het Operationele Dashboard is het mogelijk om met filters naar assets te zoeken op basis van asset naam, asset type, operationele status, homologatie (aptitudes), acties op de assets of de labels die zijn ingesteld in het administratiepaneel.

De standaardwaarden waarop je kunt filteren zijn:

• Asset en asset type: geef de naam van je asset of asset type op, of scroll door het drop-down menu om een asset of asset type te selecteren. Je kunt één of meer assets of asset typen selecteren; alle geselecteerde items worden onder de filters weergegeven.

• Labels: zoek naar assets op basis van de labels die jij of je beheerder hebben aangemaakt op de admin pagina. Deze categorieën kunnen zijn: "maintainer" of "ECM" om te zoeken naar assets die worden onderhouden door een (of meer) specifieke maintainer(s), "klant", enz. Je kunt meerdere labels tegelijk selecteren.

• Homologatie: filter op assets met een specifieke homologatie

• Asset status: filter op een of meer assets op basis van hun operationele status (operationeel, beperkt gebruik of geïmmobiliseerd).

• Technische status: filter op assets op basis van hun status (tractie, stroom aan, stationair, parkeren of voertuig)

• Actie: filter op assets gebaseerd op de huidige acties op de assets. Toon alleen de assets waarvoor een interventie is gepland of wordt uitgevoerd, of toon alleen de assets met open meldingen.

Naast het filteren op je assets, kunt je ze ook sorteren. Aan de rechterkant van het Operationele Dashboard vind je een veld "Sorteren op" met de volgende sorteeropties:

• Asset: naam van de asset

• Type rollend materieel: asset type

• Datum van de volgende immobilisatie

• Technische status

• Duur van de technische status

• Operationele status

• Aantal alerten: het aantal automatische meldingen

• Aantal events: het aantal correctieve en preventieve events of nieuwe averijen

• Aantal interventies: het aantal onderhoudsinterventies

Asset naam, huidige locatie en technische status

In het eerste deel, naast de naam van de asset, zie je de huidige locatie en technische status van het voertuig (inactief, geen GPS, parkeren, stroom aan, tractie en voertuig) en de duur van deze technische status.

Als je ziet dat de status is doorgestreept en grijs weergegeven, betekent dit dat de status op dat moment niet up-to-date is. Dit kan te wijten zijn aan een slechte ontvangst. De status wordt opnieuw bijgewerkt zodra de ontvangst verbeterd is.

Houd er rekening mee dat er geen statusberekening mogelijk is als het voertuig is uitgerust met een extern GPS-apparaat, dat alleen GPS-gegevens levert. In dit geval toont de status altijd 'Parkeren'.

Als je ziet dat de status wordt bijgewerkt, ook al is het voertuig niet uitgerust met een Railster, dan betekent dit dat het is uitgerust met een extern apparaat dat voldoende informatie levert om een status te genereren (het voertuig staat aan of uit).

Homologatie

Homologaties, of " aptitudes ", zijn een belangrijke upgrade van het Label systeem, specifiek om te helpen bij het bijhouden waar een voertuig wel of niet mag rijden (landen, specifieke lijnen, enz.). Met deze homologaties kunt je de beperkingen van gebieden of routes bepalen die een asset wel of niet mag passeren. Deze gebieden kunnen van alles zijn, zoals landen of een ander aangepast "doel" dat je zelf kunt definiëren, bijvoorbeeld een specifieke lijn, of een regio, enz. Als je meer wilt weten over homologaties, lees dan het volgende artikel.

Labels en categories

Als je categorieën en labels hebt aangemaakt in het administratiepaneel en de optie hebt aangevinkt om de categorie op het Operationele Dashboard te tonen, dan verschijnt deze op het Operationele Dashboard voor de relevante assets. Van daaruit kunt je de metadata van die assets aanpassen: selecteer de relevante label(s) van een categorie via een keuzemenu onder de categorienaam.

Je kunt de volledige lijst met labels bekijken (en als je gebruikersrechten het toestaan, bijwerken) door op "..." te klikken.

Live data configuratie en tellers

Je kunt een aantal belangrijke telematicagegevens zien, zoals kilometerstanden, snelheid, koelvloeistoftemperatuur, brandstofniveau en accuspanning die afkomstig zijn van de tellers of live data configuratie die door je bedrijfsadministrator op de admin pagina zijn ingesteld.

Je kunt zien waar de informatie vandaan komt door op de "..." te klikken.

Restricties

Je kunt ook controleren of er huidige restricties zijn op je asset en je kunt eventueel ook nieuwe restricties toevoegen vanuit het "Locomotive dashboard".

Operationele status

Naast de restricties zie je ook de operationele status van je assets.

Van hieruit kun je de operationele status van je assets controleren en beheren, zoals beschreven in het volgende artikel.

Alerten

Met het Railnova platform is het mogelijk om meldingen te ontvangen voor allerlei onderhoudsevents, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe averij wordt gemeld of een interventie voor een asset wordt aangemaakt en deze vervolgens op het Operationele Dashboard tonen zoals beschreven in het volgende artikel.

Om de alerten voor een asset te bekijken, moet je eerst een asset zoeken met behulp van de filters en de detailweergave openen door op Alerten te klikken of door de pijl aan de rechterkant van de assetbalk te gebruiken. Klik op het tabblad "Meldingen" om de openstaande meldingen voor je asset te bekijken en ze eventueel af te vinken.

Events en Interventies

Naast de alerten kun je ook de secties met het aantal open events en interventies voor je assets zien.

Vanaf deze pagina kun je ook nieuwe events en/of interventies voor een asset aanmaken. Als je wilt weten hoe je onderhoudsgerelateerde events en interventies kunt plannen en beheren op het Railnova-platform, volg dan de stappen zoals beschreven in het volgende artikel.

Detailweergave

Om toegang te krijgen tot het "Locomotief Dashboard" klik op de knop ">" en lees het volgende artikel om over meer informatie over de functies van dit dashboard te krijgen.