Maken en wijzigen van meldingsregels

Stel meldingsregels in voor de maintenance events die je wilt monitoren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle telematica alerten zijn naar de Rule Engine gemigreerd en kunnen daar worden aangepast. Als je een of meer telematica alerten in de meldingsregels had, zult je ze nog steeds in de meldingsregels zien staan, maar als inactief en in alleen-lezen modus.

Als je telematica alerten wilt aanmaken of wijzigen, bekijk dan dit artikel dat beschrijft hoe je regels in de Rule Engine kunt aanmaken.

De meldingsregels in Railfleet zijn nu alleen voor onderhoudsevents (interventies, correctief onderhoud, operationele status, etc.).

Als je geen admin rechten hebt, neem dan contact op met een Railnova admin binnen je bedrijf. Je admin zal dan de gewenste meldingsregels voor je aanmaken of wijzigen.

Een meldingsregel aanmaken

Om een nieuwe meldingsregel voor je bedrijf aan te maken, ga naar de administratiepagina. Navigeer dan naar "Meldingen -> Meldingsregels" in de Railfleet sectie.

Je krijgt een lijst van alle meldingsregels voor je bedrijf te zien, onafhankelijk daarvan of ze actief zijn of niet.

Klik op de groene knop "meldingsregel toevoegen" rechtsboven in je scherm om een nieuwe regel aan te maken.

Op de volgende pagina dient je de volgende stappen te doorlopen:

• Kies een geschikte regelnaam

• Kies of de melding als email verstuurd moet worden en/of als alert getoond moet worden op het Operationeel Dashboard.

• Stel het Event Type in dat je wilt monitoren (ex: maintenance_intervention_start)

• Selecteer wanneer de melding moet worden getriggerd (bijv. wanneer de event begint en/of eindigt)

• Voeg jezelf en/of anderen aan de Lijst van gebruikers toe

Event type

Dit zijn de meest gebruikte event types.

Gebruikers selecteren om te verwittigen

Je kunt e-mailadressen selecteren en deze aan de "Gekozen lijst van gebruikers" toevoegen om hen te waarschuwen telkens wanneer een melding wordt verzonden.

Je hebt ook de mogelijkheid om de target user (doelgebruiker) en/of de origin user (oorspronkelijke gebruiker) te waarschuwen.

Target user (Doelgebruiker):

• Correctief: de gebruiker die de event heeft geopend

• Interventies: de gebruikers die een onderdeel van de interventie hebben geopend + de gebruikers in de contactlijst die tot het bedrijf behoren dat de interventie heeft aangemaakt, getagd met het "Toegewezen aan" bedrijf van de interventie

Origin user (Oorsprong gebruiker): is de gebruiker die de actie uitvoert die de melding triggert

Je kunt ook meldingen naar contactlijsten sturen die aan labels zijn gekoppeld. Selecteer gewoon het (de) relevante label(s), en als er een contactlijst met e-mailadressen aan gekoppeld is, zullen deze gebruikers ook de melding ontvangen.

Selectie van voertuigen en/of voertuig klassen

Klik dan op de "Filters" tab om de locomotief(en) die je wilt monitoren aan de Lijst van Assets toe te voegen.

Als je al je assets van een specifiek type wilt controleren, kunt je dat type aan de gekozen "Lijst van asset types" toevoegen in plaats van elk asset aan de gekozen "Lijst van asset types" toe te voegen.

In de toekomst, als een asset van dat type wordt toegevoegd of verwijderd, hoef je de regel niet handmatig aan te passen, de lijst van asset type wordt automatisch bijgewerkt.

Als je ervoor gekozen hebt om de melding als e-mail te versturen, kunt je deze e-mail ook enigszins aanpassen: de waarschuwingsinformatie zelf kan niet worden aangepast, maar je kunt wel aangepaste informatie in de voettekst toevoegen. Deze informatie kan bedrijfsinformatie zijn, de reden waarom iemand de waarschuwing ontvangt, of instructies over hoe te handelen naar aanleiding van de waarschuwing, dit alles is aan jou! Je kunt het aangepaste bericht op elk gewenst moment bijwerken.

Om een aangepaste voettekst toe te voegen, klik op het tabblad "Klant specifieke aanpassingen" en voer een tekst in de gewenste taal of talen in.

Wijziging van meldingsregels

Je kunt deze configuratie later naar meer locomotieven en indien gewenst meer gebruikers uitbreiden.

Ga gewoon naar de overzicht van meldingsregels in het admin menu en klik op de regel die je wilt aanpassen:

Om te wijzigen wie de melding moet ontvangen, selecteer een persoon uit de lijst aan de linkerkant en klik op de pijl die naar rechts wijst om de gebruiker aan de lijst toe te voegen. Je kunt ook iemand uit de lijst aan de rechterkant selecteren en dan op de pijl die naar links wijst klikken om de gebruiker uit de lijst te verwijderen. Op deze manier zal de gebruiker niet langer de automatische meldingen ontvangen.

Om de assets te wijzigen, ga naar het tabblad "Filters", selecteer een asset uit de lijst aan de linkerkant en klik op de pijl die naar rechts wijst om het voertuig toe te voegen aan de lijst. Je kunt ook een uit de lijst aan de rechterkant selecteren en dan op de pijl die naar links wijst klikken om het voertuig uit de lijst te verwijderen.