Contactlijsten aanmaken en wijzigen

Contactlijsten beheren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een contactlijst maken

Contactlijsten kunnen gebruikt worden om meldingen naar bepaalde groepen mensen binnen de organisatie of naar partners eenvoudiger te maken.

Om een contactlijst aan te maken of te bewerken, ga naar het administratiemenu en vervolgens naar de rubriek "Bedrijf". Klik op "Contactlijsten" en druk op de knop "Contactlijst toevoegen" in de rechterbovenhoek van de pagina.

Op de volgende pagina moet je je contactlijst een duidelijke naam geven en de gebruikers kiezen die deel moeten uitmaken van de contactlijst. Je kunt ze uit de lijst selecteren of een specifiek e-mailadres met behulp van de filteroptie zoeken. Selecteer het adres aan de linkerkant en klik vervolgens op de pijl die naar rechts wijst om een gebruiker aan de contactlijst toe te voegen. Klik op de knop Opslaan om je nieuwe contactpersonenlijst op te slaan.

Je kunt ook een of meer bedrijven aan je lijst koppelen en een of meer labels toevoegen.

Eenmaal opgeslagen kan de contactenlijst voor bijvoorbeeld een nieuwe of bestaande meldingsregel worden gebruikt.

Staat de contactpersoon die je zoekt niet in de e-maillijst?

• Als de ontbrekende contactpersoon van je bedrijf is, kunt je als beheerder eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen

• Als de ontbrekende contactpersoon van een ander bedrijf is, controleer dan eerst of je de assets met het bedrijf in kwestie al gedeeld hebt. E-mailadressen van gebruikers zijn niet zichtbaar voor je als je deze niet actief deelt met dat bedrijf.
    Als er een sharing al bestaat, maar je kunt de contactpersoon nog steeds niet vinden, dan kan het zijn dat hij of zij nog geen account heeft. Neem in dit geval eerst contact op met de beheerder van het andere bedrijf om te vragen of deze een account voor de betreffende gebruiker wil aanmaken.

Een contactlijst bewerken

Om één bepaalde contactlijst te wijzigen, ga naar de sectie Bedrijf in het administratiemenu. Klik op "Contactlijsten" en selecteer de contactlijst die moet worden gewijzigd. Op de volgende pagina kan de titel worden gewijzigd en kunnen gebruikers worden toegevoegd of verwijderd. Als een contactlijst aan een label moet worden gekoppeld, kan dit ook bij het bewerken van de contactlijst plaatsvinden.

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, kunt je dezelfde stappen volgen als bij het aanmaken van een nieuwe contactlijst: selecteer een adres in de lijst aan de linkerkant en klik vervolgens op de pijl die naar rechts wijst om de geselecteerde gebruiker aan de contactlijst toe te voegen.

Om een gebruiker uit een contactlijst te verwijderen, selecteer het e-mailadres van de gebruiker in de lijst aan de rechterkant en klik vervolgens op de pijl die naar links wijst. Deze gebruiker zal niet langer meldingen ontvangen die naar de contactlijst worden gestuurd waar hij bij stond.

Sla de wijzigingen op en en het is gedaan!