Een nieuwe gebruiker toevoegen

Maak een nieuwe account binnen je bedrijfsdomein aan

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als asset admin kan je eenvoudig nieuwe gebruikers aanmaken binnen je bedrijf.

Neem contact op met een beheerder binnen je bedrijf om een account aan te maken met de benodigde rechten voor je collega als je zelf geen toegang hebt tot de admin pagina.

Om de gebruikers van je bedrijf te beheren, ga je naar de Admin pagina, dan naar de "Bedrijf" sectie en klik op "Gebruikers".

Hier zie je een overzicht van alle gebruikers binnen je bedrijf en kunt ze beheren: hun rol wijzigen, de accounts deactiveren, een label of een contactlijst toevoegen.

Een nieuwe gebruiker toevoegen

Als je een nieuwe gebruiker aan je bedrijf wilt toevoegen, klik op de groene "Gebruiker toevoegen" knop rechtsboven op je scherm.

Dit brengt je naar een nieuwe pagina waar je de volgende informatie moet invoeren:

• het e-mailadres van de gebruiker

• de rol van de gebruiker (de rol op het platform die de toegangsrechten van de gebruiker definieert)

• de voor- en achternaam van de gebruiker

• de voorkeurstaal van de gebruiker (het platform is momenteel beschikbaar in het Frans, Engels, Nederlands en Duits). De nieuwe gebruiker kan de voorkeurtaal op elk moment wijzigen nadat zijn account is aangemaakt.

Klik op de "Opslaan" knop aan de rechterkant van je scherm om de gebruiker aan te maken.

Belangrijk: Zodra de gebruiker is aangemaakt, moet je hem informeren dat hij zijn wachtwoord opnieuw moet instellen om in te kunnen loggen. Het systeem stuurt geen automatisch e-mailbericht.

Een gebruiker bijwerken

Om een gebruiker bij te werken, klik je op zijn e-mailadres om naar de pagina van de gebruiker te gaan, voer je wijzigingen door en sla dan deze op.

Indien je gebruikers in bulk wilt bewerken (activeren/deactiveren of hun rol wijzigen), kan je dit op deze overzichtspagina doen.

Als je klaar bent met bewerken, vergeet dan niet op de blauwe knop "Opslaan" rechtsonder op de pagina te klikken, anders wordt er geen rekening gehouden met je wijzigingen.

Een gebruiker deactiveren

Als een gebruiker niet meer toegang moet hebben tot het platform, kun je zijn account deactiveren. Vink gewoon het vakje "Actief" af op de pagina van de gebruiker en sla je wijziging op.

De gebruiker heeft hierna geen toegang meer tot het platform en zal geen meldingen meer ontvangen.

Gebruikers voor andere bedrijven toevoegen

Als je een gebruiker van een ander bedrijf toegang wilt geven tot het platform en/of wil dat hij meldingen ontvangt, dan moet je een van de volgende drie mogelijkheden toepassen:

• het bedrijf bestaat op het Railnova platform en heeft beheerders: verwijs de nieuwe gebruiker naar hun beheerder om een account voor hen aan te maken.

• het bedrijf bestaat op het Railnova platform en heeft geen beheerder ("free plan" bedrijven): auto-registratie is geactiveerd, vraag de nieuwe gebruiker om een account aan te maken.

• het bedrijf bestaat niet op het Railnova-platform: neem contact op met Support met de bedrijfsnaam en het domein (bijv. @voorbeeld.eu). Wij zullen het bedrijf aanmaken en de automatische registratie activeren.

Een account voor jezelf aanmaken

Als auto-registratie voor je bedrijf is geactiveerd, kan je naar de aanmeldingspagina gaan en deze eenvoudige stappen volgen om je je eigen account aan te maken en je aan te melden.