Correctieve onderhoudsinstellingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Operationeel Dashboard is het hulpmiddel je vloot bij te houden en de operationele status, restricties en onderhoud voor elke asset afzonderlijk kunt bekijken.

Als Railnova beheerder kun je gedetailleerde operationele statustypes, restrictietypes en interventietypes aanmaken op basis van operationele en business behoeften, voor de assets geregistreerd bij je bedrijf als ECM op het Railnova-platform.

Gedetailleerde statustypes

Als je extra details aan de standaard operationele status wilt geven, kunt je gedetailleerde statustypes aanmaken. Ga naar het administratiepaneel, kies "Correctieve onderhoudsinstellingen" onder Railfleet de rubriek en klik op "Gedetailleerde statustypes".

Je kunt alle gedetailleerde statustypes voor je organisatie in één overzicht zien. Als je er geen vindt die geschikt is voor je specifieke situatie, kunt je een nieuwe aanmaken. Klik in dit geval op de knop "Gedetailleerd statustype toevoegen" in de rechterbovenhoek van je scherm en er verschijnt een nieuw venster. Vul het formulier in door een naam aan het gedetailleerde statustype in een van de getoonde talen te geven, voeg een beschrijving toe en wijs een operationele status toe waarop het gedetailleerde statustype van toepassing zal zijn. Als je het selectievakje standaard aanvinkt, wordt het gedetailleerde statustype automatisch aan de operationele status toegevoegd. Als je klaar bent, vergeet dan niet om je input op te slaan.

Hier volgen een paar ideeën over hoe deze gebruikt kunnen worden en hoe ze op het Operationeel Dashboard zullen verschijnen:

Restrictietypes

In sommige situaties zult je restricties op een asset willen toepassen. Als je aanvullende informatie aan deze restricties moet toevoegen, kunt je dit zelf op het administratiepaneel doen. Ga naar de "Correctieve onderhoudsinstellingen" onder de sectie Railfleet en klik op "Restrictie types".

Je kunt door alle actieve of inactieve restrictietypes bladeren. Als je er geen vindt die aan je behoeften voldoet, kunt je een nieuwe aanmaken door te klikken op de knop " Restrictietype toevoegen" in de rechterbovenhoek van je scherm.

Zodra je op de volgende pagina bent, kunt je de naam van het restrictietype invoeren (bv. niet sneller dan 80 km/u, 's nachts niet toegestaan, ...) en een beschrijving (optioneel). Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken wanneer je klaar bent.

Zodra een restrictietype is gecreëerd, kan het aan de asset tijdens het creëren van een correctieve event worden toegevoeg:

Wanneer een restrictietype is gedefinieerd, kan het als volgt in de detailweergave van het Operationeel Dashboard onder het tabblad "Restricties" worden bekeken:

Interventietypes

Wanneer je onderhoud aan assets plant, is het belangrijk om te weten waar het onderhoud plaatsvindt. Om dit te illustreren kunt je een interventietype aan de interventie op het Railnova-platform toevoegen. Ga naar het administratiepaneel, ga vervolgens naar "Correctieve onderhoudsinstellingen" in de Railfleet sectie en klik op "Interventie types".

In het algemeen gebruiken Railnova-gebruikers de volgende namen voor de interventietypes:

• Hotline

• Werkplaats

• Mobiele ploeg

• Depanneur

Als je een nieuw interventietype wilt aanmaken, klik op "Interventietype toevoegen" in de rechterbovenhoek van je scherm. Er verschijnt een nieuw venster waarin je het interventietype een naam kunt geven. De naam kan bijv. revisie of uitgestelde reparatie in het Engels, Frans, Nederlands, Duits, Italiaans en/of Zweeds zijn en je kunt ook nog een beschrijving aan toevoegen. Je bedrijf is reeds voorgedefinieerd en de verplichte velden zijn met een sterretje (*) gemarkeerd. Vergeet niet op "Opslaan" te klikken wanneer je klaar bent.

Door het selectievakje "Voeg overdrachtsproces toe" aan te vinken, voeg je bij interventies met dit interventietype extra stappen toe die tijdens het proces moeten worden uitgevoerd. Deze extra stappen zijn echter voorgedefinieerd en kunnen niet worden gewijzigd.

Hier is een voorbeeld uit de praktijk:

Kan je de correctieve onderhoudsinstellingen die door je bedrijf zijn aangemaakt niet zien?

Kan je de correctieve onderhoudsinstellingen die door je bedrijf zijn aangemaakt niet zien?

Je probeert een interventie aan te maken, maar je kunt de elementen van de correctieve onderhoudsinstellingen die door je bedrijf zijn aangemaakt niet vinden? Dit komt waarschijnlijk doordat je bedrijf niet als ECM van het asset is geregistreerd op het Railnova-platform.

Als je de asset titels wilt controleren of wilt weten hoe een asset titel gewijzigd kan worden, lees dan het volgende artikel.