Telematicagegevens

De beschikbare gegevens voor een asset analyseren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt de Railgenius Telematicagegevens Module gebruiken om de gegevens van een specifieke asset te bekijken, te analyseren en diagnostiek uit te voeren.

Functionele beschrijving van telematicagegevens

Voor een korte uitleg over hoe telematicagegevens worden verzameld en welk type informatie beschikbaar is, ga naar het artikel Functionele beschrijving van telematicagegevens.

Hoe kom je bij je telematicagegevens?

Vanuit de Railnova startpagina of menu, selecteer " Telematicagegevens".

Op de volgende pagina is het mogelijk om de asset, het soort bericht en het tijdspanne te selecteren waar je de data van wilt zien:

De relevante gegevens verschijnen automatisch onder het zoekgebied.

Hieronder wordt in detail uitgelegd hoe je de tabel met telematicagegevens kunt filteren, downloaden en aanpassen.

Een andere manier om de door een Railster verzonden telematicagegevens te bekijken is door onze Data Inspector te gebruiken.

Een voorbeeld van het gebruik van de oorspronkelijke telematicagegevens: foutcodes bekijken

Als je foutcodes van je assets ophaalt, kunt je een overzicht van de foutcodes krijgen die zijn gegenereerd door het juiste berichttype te selecteren in het veld "berichttype": "event_mtu_41", "event_emd_display", "event_cat_data_link_3500b", enz.

Selecteer de desbetreffende asset en open vervolgens de keuzelijst berichttype om te zien welke berichttypen voor deze asset beschikbaar zijn:

Nadat je het type foutcode hebt geselecteerd, krijg je de lijst met foutcodes die voor de asset en de ingestelde tijdspanne zijn weergegeven.

Telematicagegevens filteren

Om precies die gegevens weer te geven die je wilt analyseren, kunt je de filters boven de tabel met alle beschikbare gegevens gebruiken.

Je moet eerst de asset en vervolgens een berichttype selecteren. Daarna moet je een tijdspanne instellen, bij voorkeur maximaal 2 of 3 dagen, anders kunnen niet alle berichten worden weergegeven. Indien nodig kunt je ook meer geavanceerde filters gebruiken. Zodra je alle parameters hebt geselecteerd die je nodig hebt, klik dan op "Filters toepassen".

De gegevens van de afgelopen drie maanden zijn standaard beschikbaar op de pagina Telematicagegevens. Als je oudere data wilt analyseren, gebruik dan de functie "Gegevens exporteren".

De gefilterde resultaten worden automatisch weergegeven. Standaard worden er 500 resultaten getoond, maar je kunt ervoor kiezen om maximaal 5000 resultaten weer te geven. Selecteer het aantal resultaten in het keuzemenu en klik vervolgens op de knop Refresh ("Filters toepassen") rechtsboven.

Je kunt ook de kolommen selecteren die je in de tabel wilt weergeven. Zo zie je alleen de informatie die voor jou relevant is.

Een selectie van gegevens downloaden

De gegevens die je op de pagina Telematicagegevens ziet, kunt je eenvoudig voor verdere analyse downloaden. Met behulp van de filters kunt je de gegevens ongefilterd downloaden of alleen de informatie ophalen die je nodig hebt.

Bovenaan de pagina zie je een aantal downloadopties: je kunt de gegevens als JSON-, CSV- of XLSX-bestand downloaden.

Klik op de betreffende knop en het downloaden begint meteen. Het JSON-bestand wordt geopend in een nieuw browservenster en de CSV- en XLSX-bestanden worden opgeslagen in de map "downloads" van je toestel.

De CSV-, XLSX- en JSON-download op de pagina Telematicagegevens werkt voor gegevenssets van maximaal 5000 records (één record = één rij in de gegevenstabel).

Voor grotere datasets kun je de functie "Gegevens exporteren" gebruiken, zoals beschreven in dit artikel.

Tijdstempel

Houd er rekening mee dat alle gegevens intern in UTC worden opgeslagen. De tijdstempels die online in de telematicagegevens worden weergegeven, worden in de tijdzone van je profiel weergegeven, wat niet voor de downloads (offline) geldt. Deze blijven in UTC-tijd.

Kolommen op de telematicapagina tonen of verbergen

Wanneer je de pagina met telematicagegevens bekijkt, zie je misschien veel informatie die voor de analyse van de gegevens niet relevant is. Om die reden kunt je op eenvoudige wijze de kolommen selecteren die je in de tabel wilt weergeven.

Om de kolommen te selecteren die je wilt zien, klik op "Kolommen" aan de rechterkant van de pagina.

Gebruik vervolgens het filter om naar de items te zoeken die je in de tabel wilt weergeven. Vink de selectievakjes aan of uit om kolommen te tonen of te verbergen. Klik weer op "Kolommen" om het menu te sluiten.

Als je de ongefilterde resultaten weer wilt zien, ga dan terug naar "Kolommen" en selecteer "Alle" rechts onder het veld "Filters toepassen".

Klik op "Geen preset" om alle items in het menu in één keer uit te vinken.

Presets maken

Om sneller en efficiënter te werken, is het mogelijk om presets van vaak gebruikte symbolen te maken. Presets zijn voorgedefinieerde sets symbolen waarmee je met één klik een set grafieken voor een voertuig kunt visualiseren.

Kies de symbolen die je nodig hebt door hun vakjes aan te vinken, ga dan naar "Presets" en klik op "Sla kolommen op als nieuwe Preset".

Geef deze een naam en klik je op de knop "Sla kolommen op als nieuwe Preset". De opgeslagen preset zal beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik en wordt gedeeld binnen je bedrijf.

Wanneer je op "Presets" klikt, worden de eerder opgeslagen presets getoond en kun je de preset selecteren die je nodig hebt.

Wanneer je telematicagegevens downloadt, worden alleen de geselecteerde kolommen opgenomen.

Presets beheren

Als je een preset hebt opgeslagen en je wilt deze een andere naam geven of verwijderen, dan kun je dit als bedrijfsbeheerder direct doen in het admin menu.

Ga naar de admin pagina op het Railnova-platform en navigeer vervolgens naar "Presets" in de Railgenius-sectie.

Klik op "Presets voor telematica-kolommen" om alle presets van je bedrijf voor de Telematicagegevens pagina te bekijken.

Door op de blauwe link (de naam van de preset) te klikken, kun je

• de preset een andere naam geven

• het berichttype bekijken

• het bedrijf bekijken ( je bedrijf is reeds gedefinieerd)

• bekijk de parameters (gekozen telematicagegevens) in de preset

• de preset wijzigen en de wijzigingen opslaan

• de preset verwijderen

Als je geen adminrechten hebt, neem dan contact op met een Railnova-beheerder binnen je bedrijf. Je admin zal de preset voor je bedrijf hernoemen of verwijderen.