Gegevens exporteren

Hoe de gegevensexport te gebruiken en waar hij voor dient.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Gegevensexport, kunt je een ad-hoc export van je gegevens tot 5GB aan gegevens maken. De Gegevensexport maakt gebruik van ons Snowflake data warehouse en is beschikbaar voor Railgenius Enterprise klanten.

Toegang tot de Data Export pagina

Als Railgenius Enterprise-klant kunt je de module "Gegevens exporteren" rechtstreeks vanaf de startpagina openen:

Nadat je op de knop hebt geklikt, kom je op de pagina die op dit lijkt:

Een export van gegevens aanvragen

Op deze pagina kan een datum en periode worden geselecteerd met meerdere assets en met meerdere berichttypes om een exportverzoek aan te maken.

Als je een export voor meerdere assets en meerdere berichttypes wilt aanvragen, selecteer dan de gewenste items in de betreffende keuzelijsten totdat je configuratie compleet is.

Het is echter niet mogelijk om meerdere items tegelijk toe te voegen. Je moet de gekozen assets en berichttypen individueel toevoegen aan je exportconfiguratie.

Berichttype

Om de gegevensexport aan te vragen, moet je het berichttype vinden dat de informatie bevat die je zoekt. De eenvoudigste manier is om op de pagina Telematicagegevens te zoeken, op locomotief te filteren en vervolgens de verschillende berichttypen en hun inhoud te bekijken.

Nadat je het berichttype hebt gevonden op de pagina Telematicagegevens, moet je hetzelfde berichttype gebruiken wanneer je de gegevensexport aanvraagt.

Exportformaten

Er zijn twee exportformaten beschikbaar:

• CSV (is een tabelachtig formaat dat kan worden geopend door datawetenschappers in Jupyter Notebooks of geïmporteerd in spreadsheetprogramma's, zoals Excel, Google spreadsheet, Libre Office Calc, enz. of in databases. CSV is een afgevlakte weergave van de oorspronkelijke database rij)

• JSON (geeft de oorspronkelijke inhoud van de events)

Je kunt de exportformaten kiezen door op "Meer parameters" te klikken en vervolgens het selectievakje naast het formaat van je keuze aan te vinken.

In het geval van geneste gegevens, zal het CSV-bestand worden afgevlakt, terwijl de JSON zal worden genest. De JSON is dezelfde als die welke via de generieke KAFKA interface wordt ontvangen.

Je aanvraag verzenden en de export downloaden

Zodra je je export hebt geconfigureerd, kunt je je aanvraag verzenden door op de blauwe knop "Ga door" te klikken.

Voordat je je aanvraag verzendt, krijg je de mogelijkheid om de configuratie te herzien. De aangevraagde export wordt automatisch naar je e-mailadres gestuurd. Als je wilt, kunt je ook andere ontvangers toevoegen. Zodra je klaar bent, klik dan op de blauwe knop "Aanvraag verzenden".

Zodra je de aanvraag hebt verzonden, ontvang je een bevestigingsmail waarin staat dat je aanvraag is ontvangen en wordt verwerkt. Zodra de aanvraag is voltooid, ontvang je nog een bericht met een downloadlink naar de export, die minder dan 24 uur na het verzenden van je aanvraag in je mailbox zou moeten arriveren. Omdat we een Snowflake datawarehouse gebruiken om deze exports te verzorgen, worden de zoekopdrachten slechts één keer per dag 's nachts uitgevoerd.

De link vervalt na 3 downloads en kan niet worden verhoogd.

Export historiek

Een historiek van de export is ook beschikbaar op de webinterface.

De status van de aanvraag kan in de wachtrij, in behandeling, mislukt of gereed zijn.

Datalimiet

Je gegevensexport is standaard beperkt tot 5 GB binnen de laatste 30 opeenvolgende dagen. De limieten zijn ingesteld op de totale omvang van voltooide, in behandeling zijnde of in de wachtrij geplaatste gegevensexports. Als je deze limiet wilt uitbreiden, neem dan contact op met ons Sales team.

Als de limiet wordt bereikt of overschreden, verschijnt er een waarschuwing op je scherm. In dat geval kan je je exportverzoeken met minder assets tegelijk of met een korter tijdsinterval indienen om onder de maximale bestandsgrootte en onder de datalimiet van 30 dagen te blijven.

Vanwege de hoeveelheid gegevens is de gegevensexport niet bedoeld als een continue en volledige data integratie tool, en het volume van de export is dus beperkt om te voldoen aan de ad-hoc wetenschapsbehoeften aan data van onze klanten.

Om continue data-integratie te bereiken, bieden wij ofwel

Neem contact op met ons Sales team als je een van deze 2 opties wilt inschakelen.

Doorverwijzing

Als je gegevens selecteert die ouder zijn dan de overeengekomen tijdslimiet voor je bedrijf, zoals beschreven in het volgende artikel, word je doorgestuurd naar de pagina Gegevens exporteren.

Op de pagina Telematicagegevens:

Op de pagina Data Inspector:

Op de pagina GPS Historiek: