Data Inspector

Historische telematicagegevens in een grafiek weergeven

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Data Inspector is een eenvoudig hulpmiddel waarmee je de gegevens die je van je assets verzamelt in real-time kunt visualiseren en waarmee je afwijkingen kan identificeren of in een reeks uitgebreide grafieken bevestigen.

Algemeen

Om je telematicagegevens in grafieken weer te geven, log in op je Railnova account, ga naar Railgenius en klik op "Data Inspector". Je zou een pagina moeten zien die op deze lijkt:

Selecteer een asset

Om grafieken te bekijken, moet je eerst een asset selecteren: gebruik hiervoor het zoek- en dropdownmenu links bovenaan de pagina.

Selecteer een tijdspanne

In de tijdkeuze knop kan je eenvoudig een aangepast tijdsspanne instellen om de gegevens te bekijken die voor je belangrijk zijn.

Symbolen uit een gegevensconfiguratie

Je kan een set symbolen tonen die gekoppeld zijn aan het voertuig. Deze lijst kan door admins in de Data Configurator voor het hele bedrijf worden bewerkt door het vakje "Toon in data inspector" aan te vinken.

Als er geen symbolen worden getoond, komt dat omdat het voertuig nog geen velden in de dataconfiguratie heeft. Als beheerder kan je de in dit artikel beschreven stappen volgen om een dataconfiguratie te maken.

Als je bedrijf een "gratis plan" heeft, heb je geen beheerderstoegang en kun je geen gegevensconfiguraties instellen of beheren, maar je kunt wel symbolen selecteren en presets maken zoals hieronder wordt uitgelegd.

Symbolen, foutcodes en regelgebaseerde alerten selecteren

Om de grafieken te laden en de gegevens te visualiseren, moet je symbolen, foutcodes en/of regelgebaseerde alerten uit de zoekmenu's selecteren.

Presets maken

Om sneller en efficiënter te werken, is het mogelijk om presets van vaak gebruikte symbolen te maken. Presets zijn voorgedefinieerde sets symbolen waarmee je met één klik een set grafieken voor een voertuig kunt visualiseren.

Kies de symbolen die je nodig hebt door hun vakjes aan te vinken, ga dan naar "Presets" en klik op "Sla een nieuwe preset op".

Geef deze een naam en klik je op de knop "Maak een preset aan". De opgeslagen preset zal beschikbaar zijn voor toekomstig gebruik en wordt gedeeld binnen je bedrijf.

Presets beheren

Als je een preset hebt opgeslagen en je wilt deze een andere naam geven of verwijderen, dan kun je dit als bedrijfsbeheerder direct doen in het admin menu.

Dit is niet beschikbaar voor bedrijven met een "gratis plan". In dat geval kunnen presets niet worden hernoemd of verwijderd, dus maak gewoon een nieuwe preset aan als dat nodig is.

Ga naar de admin pagina op het Railnova-platform en navigeer vervolgens naar "Presets" in de Railgenius-sectie.

Klik op "Data inspector presets" om alle presets van je bedrijf voor de Data inspector pagina te bekijken.

Door op de blauwe link (de naam van de preset) te klikken, kun je

• de preset een andere naam geven

• de gebruiker zien die de preset heeft aangemaakt

• de parameters van de preset bekijken

• de preset verwijderen

Als je geen adminrechten hebt, neem dan contact op met een Railnova-beheerder binnen je bedrijf. Je admin zal de preset voor je bedrijf hernoemen of verwijderen.

Grafieken

Afhankelijk van hoe uitgebreid je remote conditie monitoring is, kan je een breed spectrum aan gegevens in de grafieken weergeven.

Het aanvinken van het vakje naast de symbolen, foutcodes en/of regelgebaseerde alerten helpt je om de beschikbare gegevens te verkennen en de weer te geven waarden te selecteren. De nieuwe gegevensgrafieken worden onder de reeds zichtbare grafieken weergegeven. Je kan velden verwijderen door het vinkje naast de naam van het veld uit te zetten.

Zodra de gegevens zijn geladen en de grafieken zichtbaar zijn, kan je ook eenvoudig op een tijdframe op de grafiek zelf inzoomen. Hiervoor plaats je eerst je cursor op het beginpunt van het bereik waarop je wilt inzoomen. Vervolgens sleep je de cursor naar het gewenste eindpunt en laat los. Daarna zal de grafiek alleen nog de gegevens van het geselecteerde tijdsbestek tonen.

Je kan altijd uitzoomen door de "Reset zoom" knop te gebruiken

Je kan ook symbolen groeperen door te klikken op "Groepeer symbolen" en het vakje van de gewenste symbolen aan te vinken en te klikken op "Groepeer de volgende symbolen".

Om de groepering op te heffen, klik op de "X" achter de Gegroepeerde symbolen, waarna de weergave terugkeert naar de toestand voordat de groepering werd gemaakt.