Live Monitoring

Real-time vlootbewaking

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Live Monitoring is een tool waarmee je je assets en de gegevens verzamelt van je assets in real-time kunt visualiseren.

Als je bedrijf een Railgenius Enterprise klant is, staat de Live Monitoring module direct op de homepage onder de sectie Railgenius beschikbaar.

Door op "Live monitoring" op de startpagina te klikken, kom je op een pagina die er ongeveer zo zou moeten uitzien:

Je kunt de gewenste informatie nog verder beperken:

• door de tabbladen bovenaan te gebruiken als je alleen een bepaald asset type wilt zien.

• door de kolommen rechtsboven in je scherm te kiezen die je op de monitoring pagina wilt weergeven.

Als je ziet dat de status is doorgestreept en in grijs is weergegeven, betekent dit dat de status op dat moment niet up-to-date is. Dit kan komen door een slechte ontvangst en zodra de ontvangst is hersteld, wordt de status weer bijgewerkt.

De weergave op de pagina Live monitoring configureren

Live data configuratie

Als bedrijfs admin kan je eenvoudig de data configureren die op de Live Monitoring pagina wordt getoond. Dit doe je door een live data configuratie in het admin menu van het Railnova platform aan te maken. Als je wilt weten hoe je een live data configuratie aanmaakt en hoe je deze aan assets toewijst, volg dan de stappen die in dit artikel worden beschreven. Als je geen admin rechten hebt, neem dan contact op met een Railnova administrator binnen je bedrijf. Je admin zal de live data configuratie voor je bedrijf aanmaken.

Let op: live data configuraties worden niet tussen bedrijven uitgewisseld. Als een ander bedrijf een live data configuratie voor assets heeft waar jij ook toegang toe hebt, dan kunnen zij deze niet met je bedrijf delen. Je moet je eigen live data configuratie zelf aanmaken en toewijzen.

Rule Engine alerten

Je kunt ervoor kiezen om openstaande alerten van de regels in de Rule Engine op de live monitoring pagina weer te geven. Als bedrijfs admin kan je de regel eenvoudig in het admin menu bewerken en het vakje "Weergeven in Live Monitoring" aanvinken, zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Als je zelf geen admin rechten hebt, neem dan contact op met een Railnova admin binnen je bedrijf, en hij/zij zal de regel voor je aanpassen.

Als dit geactiveerd is, worden de berichten in de live monitoring on het rood weergegeven.

Als je helemaal geen markering wilt, verwijdere dan aub deze weergave optie direct in the de regel en sla de wijziging op. Nadat de wijziging is opgeslagen, verdwijnt de rode markering op de Live Monitoring-pagina.

Indien je geen admin rechten hebt, neem dan contact op met je bedrijfs admin en vraag hem om de regel voor je aan te passen.

Individuele asset live monitoring weergave

Als je de details van een specifieke asset wilt bekijken, klik dan op de naam van de asset om doorgestuurd te worden naar de individuele overzichtspagina.

Deze pagina toont:

• Live gegevens (met een klik op een van de veldbalken wordt je doorgestuurd naar de pagina Data Inspector)

• Open en gesloten alerten

• Kaart met infrastructuren0 die voor je bedrijf relevant is

Als je op een open alert klikt, zie je de begindatum en -tijd evenals de omschrijving. Je hebt de mogelijkheid om de gegevens direct in de Data Inspector of op de Telematicagegevens pagina te inspecteren en je kunt de alert handmatig sluiten.

Door op een gesloten alert te klikken, kunt je de begin- en eindtijd van de alert bekijken, de omschrijving lezen en gegevens in de Data Inspector of de Telematicagegevens pagina inspecteren.