Alle collectiesJe Railsters beheren
Toewijzing en validatie van een Railster

Hoe een Railster toe te wijzen en de installatie ervan te valideren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier is een korte handleiding over het toewijzen van een Railster op het Railnova-platform en het valideren van de installatie.

Verderop zie je hoe je een visuele inspectie van het Railster uitvoert en wat de LED's op het Railster betekenen.

Zorg er eerst voor dat de installatie voldoet aan de Railnova installatieprocedure en het bekabelingsschema dat je hebt ontvangen. Zorg ervoor dat je niet afwijkt van de door ons verstrekte installatieprocedure. Mocht je problemen tijdens de installatie ondervinden, neem dan contact met ons op via de chatfunctie op de website of door te mailen naar support@railnova.eu.

Toewijzing van een Railster

Zodra je een Railster op een asset hebt geïnstalleerd, moet je het Railster aan de asset op het Railnova-platform toewijzen. Zolang het apparaat niet is toegewezen, ontvang je geen gegevens van de asset.

Als je problemen met een Railster ondervindt en je ontvangt niet alle gegevens, moet je het Railster niet op het platform ontkoppelen en opnieuw toewijzen. Dit helpt niet bij verbindings- of gegevensproblemen. Zie hieronder hoe je een visuele inspectie kan uitvoeren om het probleem te verhelpen.

Om een apparaat aan je asset toe te wijzen, ga naar het Railnova-platform, dan naar de sectie "Railster" en klik op de link "Railster toewijzen".

Opmerking: Als je geen toegang tot deze pagina hebt, neem dan contact op met de Railnova-administrator van je bedrijf om je toegangsrechten te controleren.

Anders kan je ook contact opnemen met ons support team via de chat knop op het platform en wij zullen de Railster voor je toewijzen. Vermeld in je bericht zowel het voertuig nummer als het Railster-nummer ("RUG2XXX" of "RUG3XXX").

Selecteer op de volgende pagina het voertuig en het Railster in de keuzemenu's en klik vervolgens op "toewijzen en kabels checken" om het apparaat aan je voertuig toe te wijzen.

Als je de Railster of het voertuig dat je wilt toewijzen niet ziet, kan het zijn dat het voertuig gedeeld wordt met je bedrijf en dat de administrator je geen toestemming heeft gegeven om Railsters toe te wijzen. Neem in dat geval contact op met de beheerder en vraag hem om de Railster voor je toe te wijzen, of om je de nodige rechten te geven om zelf een Railster toe te wijzen.

Software update

Je krijgt dan een tabel te zien die de status van alle meetwaarden op het voertuig in real-time weergeeft. Het duurt een paar minuten tot de Railster zijn software-update heeft opgehaald en alles groen wordt.

Terwijl de software wordt geactualiseerd, zie je een banner die je op de hoogte houdt van de status van de lopende updates.

Problemen tijdens de installatie

Als de Railster is toegewezen maar niet correct functioneert, geeft het systeem duidelijk aan wat het probleem is en welke stappen nodig zijn om dit te verhelpen.

De eerste stappen worden ook in dit artikel beschreven.

Railster installatie valideren

Als de installatie correct is en alle regels groen zijn, zal het systeem de installatie automatisch valideren. Als dit niet meteen kan, bijvoorbeeld als het apparaat zich in een werkplaats met een slechte GPS- of GSM-verbinding bevindt, zal het systeem regelmatig de installatie controleren en indien mogelijk automatisch valideren.

Zodra de installatie is voltooid en gevalideerd, krijg je een bevestigingsscherm te zien. Je kunt deze pagina later gemakkelijk opnieuw openen via de pagina "Uitgeruste voertuigen".

Gefeliciteerd, je bent klaar! Kort daarna ontvang je gegevens van je nieuw uitgerust voertuig.