Een Railster vervangen

Stappen die bij het vervangen van een Railster moeten worden gevolgd

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier is een korte handleiding over de stappen die je bij het vervangen van een Railster moet uitvoeren.

Een visuele inspectie uitvoeren

Controleer eerst of de installatie aan de meegeleverde Railnova installatieprocedure en het bekabelingsschema voldoet. Zorg ervoor dat je van de installatieprocedure van Railnova niet afwijkt.

Inspecteer de Railster en zijn bekabeling door een visuele inspectie uit te voeren, zoals beschreven in het volgende artikel en controleer of de uitgevoerde acties het probleem hebben opgelost.

Als je aan een Railster troubleshoot en je ontvangt niet alle gegevens, moet je de Railster niet ontkoppelen en opnieuw toewijzen op het platform. Dit helpt niet bij verbindings- of gegevensproblemen. Zie hieronder hoe een visuele inspectie moet worden uitgevoerd om de problemen te verhelpen.

Support

Nadat de meegeleverde installatieprocedure is gevolgd en de bekabeling van de Railster aan de hand van het meegeleverde bekabelingsschema grondig is gecontroleerd en correct is bevonden, maar je toch problemen ondervindt, waardoor je de installatie niet kan valideren en de installatie op de installatiepagina van het Railnova-platform bevestigen, neem dan contact met ons op via de chatfunctie op het Railnova-platform of door een e-mail te sturen naar support@railnova.eu.

Gelieve de volgende informatie in je bericht te vermelden:

• asset nummer en Railster nummer en

• omschrijving van het probleem dat je hebt en

• de status van de ACT-led (activiteit) (knipperen, kleur) en

• de status van de aangesloten U-poorten (knipperen, kleur) en

• indien mogelijk, stuur ons foto's of een video die duidelijk de bedrading aan de Railster kant laten zien en het probleem waarvoor je ondersteuning nodig hebt.

Vervanging van een Railster initiëren

De vervanging van een Railster moet altijd worden geïnitieerd door Railnova en mag niet worden uitgevoerd zonder voorafgaande toestemming.

De Railstertoewijzing verwijderen en het apparaat retourneren

In geval van geautoriseerde retourzendingen in het kader van de apparatuurgarantie, dien je het volgende te doen:

• Op het Railnova-platform moet je de toewijzing van het apparaat verwijderen, dat momenteel op de asset is geïnstalleerd en door Railnova als defect is gediagnosticeerd.

• Bereid het Railster op een retourzending naar Railnova voor. Het Customer Success team organiseert en coördineert het ophalen van het pakket nadat je het exacte ophaaladres en de contactpersoon (e-mailadres en telefoonnummer) hebt doorgegeven via de chatfunctie op de website of door te mailen naar support@railnova.eu.

• Als je het apparaat liever zelf naar ons terugstuurt, neem dan contact met ons op en wij zullen het exacte verzendadres aan je bevestigen.

Vervangend apparaat

Als de vervanging binnen het kader van de garantie op het apparaat plaatsvindt, coördineert het Customer Success team de verzending van het vervangende apparaat naar het leveringsadres dat je vooraf hebt bevestigd.

Gelieve er rekening mee te houden dat je na de reparatie niet hetzelfde apparaat terugkrijgt.

Voor de installatie kan je gebruik maken van

• het vervangende apparaat dat je van ons hebt ontvangen of

• een compatibel geconfigureerd apparaat uit je voorraad. Het overzicht van de apparaten die door je bedrijf worden beheerd vind je op het Railster dashboard.

Het nieuwe Railster toewijzen

Zodra het eerder toegewezen Railster op het platform is ontkoppeld en fysiek van de asset is gedemonteerd, kan je het nieuwe apparaat op het Railnova platform toewijzen en met zijn installatie op de asset beginnen.

De installatie valideren

Wanneer je na de fysieke installatie op de asset de installatie op het Railnova platform wilt valideren, zorg er dan voor dat je een apparaat bij je hebt dat toegang tot het internet heeft (laptop, smartphone of tablet) en dat je toegang tot Railnova's webplatform op je apparaat hebt.

Zodra het nieuwe apparaat fysiek is geïnstalleerd en virtueel is toegewezen aan het voertuig, start met de validatie van deze nieuwe installatie zoals beschreven in het volgende artikel.

Dit is een uiterst belangrijke stap die moet worden uitgevoerd en voltooid terwijl er nog iemand fysiek op de asset aanwezig is en voordat de locomotief voor gebruik wordt vrijgegeven!

Als de installatie niet wordt gevalideerd en er later een probleem optreedt, weten we niet of de installatie ooit heeft gewerkt of dat de installatie vanaf het begin een fout vertoonde.

Zodra je op elke rij een groen vinkje ziet, klik op de blauwe knop "installatie bevestigen". Je kunt eventueel ook een opmerking toevoegen, maar dat is niet verplicht.

Gefeliciteerd, alles is klaar! Vlak hierna begin je gegevens te ontvangen van je nieuw uitgeruste asset.