LuaCEP regels schrijven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe verzend ik gegevens online met LuaCEP?

1. Kies je signaal: Kies het signaal dat je wilt monitoren uit de toegestuurde lijst met geldige signaalnamen, bijvoorbeeld ZSG1_KABBALISTISCHE_DG1.

2. Verzending van gegevens instellen:
    Voeg de volgende regels toe aan een bestand:

• Voor updates om elke 30 seconden:

• Voor gedetailleerde records elke seconde:

• Over het algemeen heeft de logger een aanpasbare periode (minimaal 1 seconde). Om bijvoorbeeld elke 10 seconden gegevens te verzenden, gebruik dan:

3. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code

4. Implementeer je regels.

Hoe kan ik een signaal hernoemen?

1. Kies je signaal: Kies het signaal dat je wilt monitoren uit de lijst met de ontvangen geldige signaalnamen, bijvoorbeeld ZSG1_KABBALISTISCHE_DG1.

2. Kies de nieuwe naam: Kies de nieuwe naam die je aan het signaal wilt geven, bijvoorbeeld "pretty_name".

3. Verzending van gegevens instellen:

1. Voeg de volgende regels toe aan een bestand:

• Voor updates om elke 30 seconden:

• Voor gedetailleerde records elke seconde:

4. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

5. Implementeer je regels.

Hoe kan ik de waarde van een signaal schalen (met een constante vermenigvuldigen)?

1. Kies je signaal: Kies het signaal dat je wilt monitoren uit de lijst met de ontvangen geldige signaalnamen, bijvoorbeeld ZSG1_KABBALISTISCHE_DG1.

2. Kies de vermenigvuldigingsfactor: Bepaal het getal waarmee je de waarde van het signaal wilt vermenigvuldigen, bijvoorbeeld "10".

3. Verzending van gegevens instellen:

1. Voeg de volgende regels toe aan een bestand:

• Voor updates om elke 30 seconden:

• Voor gedetailleerde records elke seconde:

4. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

5. Implementeer je regels.

Hoe koppel ik operaties aan elkaar?

1. Kies je signaal: Kies het signaal dat je wilt monitoren uit de lijst met de ontvangen geldige signaalnamen, bijvoorbeeld ZSG1_KABBALISTISCHE_DG1.

2. Kies de operaties om te koppelen: Bepaal de operaties die je wilt toepassen op je signaal, bijvoorbeeld: hernoemen en dan schalen.

3. Verzending van gegevens instellen:
    Koppel de operatie aan elkaar met het “:” teken.

Opmerking: de nieuwe regels in de code zijn niet van belang.

Voeg de volgende regels toe aan een bestand:

• Voor updates om elke 30 seconden:

• Voor gedetailleerde records elke seconde:

4. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

5. Implementeer je regels.

Hoe kan ik de waarde van een signaal filteren?

Het filteren van de waarde van een signaal in LuaCEP zorgt ervoor dat je alleen die datapunten verwerkt of verstuurt die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit is vooral handig om te concentreren op specifieke databereiken of interessante waarden.

1. Kies je signaal: Kies uit de lijst met geldige signaalnamen die je hebt ontvangen degene die je wilt monitoren, bijvoorbeeld ZSG1_KABBALISTISCHE_DG1.

2. Implementeer de filterlogica: Gebruik boven(), onder() of is() verwerkingsblokken om je filtercriteria toe te passen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Je kunt een filter koppelen zoals elke andere building block.

3. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

4. Implementeer je regels.

Hoe kan ik bepalen hoe lang een signaal een specifieke waarde aanhoudt?

1. Selecteer je signaal: Kies het signaal dat je wilt monitoren, zoals DOOR1L_IS_OPEN.

2. Bepaal de specifieke waarde: Stel dat we willen bepalen hoe lang de DOOR1L_IS_OPEN op 1 blijft staan.

3. Logica van duurmeting implementeren:
    Gebruik het time_countbuilding blok als volgt:

4. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

5. Implementeer je regels.

Hoe kan ik het aantal transities als binair signaal meten?

1. Selecteer je signaal: Kies het binaire signaal dat je wilt monitoren, zoals een deurstatussignaal dat open (1) of gesloten (0) aangeeft. Laten we ervan uitgaan dat het signaal DOOR1L_IS_OPEN heet.

2. Logica voor het tellen van transities implementeren:

3. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

4. Implementeer je regels.

How maak ik een alert aan?

1. Selecteer je signaal: Kies het signaal waarvoor je een alert wilt aanmaken, bijvoorbeeld "LOCO_IS_ON_FIRE".

2. Implementeer de logica van het alert:

3. Upload de regels online, of update bestaande regels met deze code.

4. Implementeer je regels.