LuaCEP quickstart

Handleiding voor gebruikers die met LuaCEP op de Railster aan de slag willen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel beschrijft diverse noodzakelijke handelingen om met deze rule engine te werken, zoals het uploaden, implementeren en updaten van Lua scripts.

Om ervoor te zorgen dat data beschikbaar is via de LuaCEP regels op het Railnova platform, moeten een aantal belangrijke stappen in de juiste volgorde worden uitgevoerd.

1. LuaCEP regels schrijven

• Begin met het aanmaken van LuaCEP regels die definiëren hoe gegevens worden gemeten, verwerkt en verzonden.

• Kies de signalen die je wilt monitoren en bepaal de frequentie van dataverzending met functies zoals live() voor real-time updates of logger() voor periodieke logs.

2. Regels online uploaden

• Ga naar het Railnova platform en log in op je account.

• Navigeer naar de sectie waar je klant-specifieke configuraties kunt toevoegen.

• Voeg een nieuwe configuratie toe, geef deze een naam en selecteer het juiste voertuigtype.

• Knip en plak of schrijf je LuaCEP regels in het voorziene vak.

• Sla de nieuwe set regels op en upload ze vervolgens naar het platform.

3. Regels implementeren

• Na het uploaden van je regel, ga naar de sectie waar je je assets kunt beheren.

• Kies de assets (toestellen) waarop je de nieuwe regels wilt implementeren.

• Voeg de geüploade LuaCEP regels toe aan deze assets.

• Voer het implementatieproces uit, dat de regels zal toewijzen aan de geselecteerde assets.

4. Controles na de implementatie

• Controleer of de regels naar wens functioneren.

• Controleer de verzonden gegevens om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de verwachtingen zoals ingesteld in de LuaCEP regels.

5. Regels updaten

• Als er wijzigingen of verbeteringen nodig zijn, ga dan terug naar de sectie waar je de regels kunt configureren.

• Bewerk indien nodig de regels en sla de wijzigingen op, waardoor een nieuwe versie van de regels wordt aangemaakt.

• Implementeer de bijgewerkte regels opnieuw voor de desbetreffende assets.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat de gegevens die worden verzameld en verwerkt door je LuaCEP regels correct worden doorgegeven en op het Railnova platform worden getoond. Dit proces omvat niet alleen het technische aspect van het schrijven en implementeren van regels, maar ook de administratieve taken van het beheren hiervan op het Railnova platform.