Rule replay

Test je regel met Rule replay

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je de stappen in het volgende artikel hebt gevolgd en een regel hebt aangemaakt in de Railgenius Rule Engine op het platform, kun je deze testen met "Rule replay".

Je kunt dit direct in het adminmenu oproepen door naar de Railgenius-sectie te navigeren en onder Rule engine naar Rule replays te gaan.

Op deze pagina kan je alle rule replays zien die door jouw bedrijf zijn aangemaakt.

Rule replays bekijken

Als je een eerder aangemaakte regel replay wilt bekijken, klik dan op de blauwe link om de replay resultaten te bekijken:

• de regel

• begin- en eindtijd van de beoordeelde periode

• bedrijf (je bedrijf is vooraf gedefinieerd)

• de gebruiker die de regel replay heeft aangemaakt

• de datum en tijd waarop de replay is uitgevoerd

• eventuele wijzigingen van de regel sinds de replay werd aangemaakt

• de geselecteerde assets in de replay

• alerten die in de replay zijn getriggered

Rule replay toevoegen

Als je je regel wilt testen, moet je een nieuwe replay aanmaken door op de groene knop "Rule replay toevoegen" te klikken op de overzichtspagina in de rechterbovenhoek van je scherm. Met deze functie kun je zowel actieve als inactieve regels testen.

Er verschijnt een nieuwe pagina op je scherm met een formulier om in te vullen:

• Regel: selecteer een regel uit de keuzelijst

• Starttijd: definieer een begindatum en -tijd (houd er rekening mee dat de regel alleen afgespeeld kan worden binnen de periode waarin de gegevens beschikbaar zijn in de telematicagegevens).

• Eindtijd: definieer een einddatum en -tijd (houd er rekening mee dat de regel alleen afgespeeld kan worden binnen de periode waarin de gegevens beschikbaar zijn in de telematicagegevens).

• Bedrijf: je bedrijf is vooraf gedefinieerd

• Asset: kies een asset uit de keuzelijst. Als je de replay voor meer dan één asset wilt uitvoeren, kun je nog een voertuig toevoegen door op de blauwe link "Nog een Rule Replay asset toevoegen" te klikken en de asset uit de keuzelijst te kiezen.
    Het is niet mogelijk om meerdere assets of een asset type tegelijkertijd te selecteren en toe te voegen. Elk voertuig moet afzonderlijk worden toegevoegd aan de rule replay.
    Als je per ongeluk een voertuig hebt toegevoegd dat niet nodig is voor je replay, kun je het verwijderen met de blauwe "Verwijderen" link aan het einde van de regel van het betreffende voertuig.

Om de rule replay uit te voeren, klik op de blauwe "Start replay" knop.

Alerts triggered in Replay

De alerts die in de bekeken periode zijn getriggerd staan in het gedeelte "Alerts getriggerd in Replay". Elke lijn bevat de volgende informatie:

• Asset

• Naam regel

• Start- en einddatum waarin aan de voorwaarden van de regel en replay werd voldaan om een alert te triggeren

• Links naar de pagina's "Gegevens inspecteren" en "Telematicagegevens" om de resultaten van de replay te bekijken

Vernieuw deze pagina regelmatig om de resultaten te zien totdat de status "klaar" aangeeft.

Re-run this replay

Heb je je regel bijgewerkt en wil je deze opnieuw testen? Je hoeft niet helemaal opnieuw een replay te creëren; je kunt de re-run replay tool gebruiken.

Navigeer hiervoor naar je eerder aangemaakte regel replay en klik op "Re-run the replay" in de rechterbovenhoek van je scherm in de sectie "Tools". Deze actie dupliceert je eerder aangemaakte replay naar een nieuwe en hiermee kun je je bijgewerkte regel opnieuw testen met deze replay terwijl je exact dezelfde instellingen behoudt als je oorspronkelijke regelreplay.

Vergeet niet dat het verversen van je oorspronkelijk aangemaakte regel replay na een regelwijziging de bijgewerkte regel niet opnieuw test.

Export XLSX

Je kunt de resultaten van je replay ook exporteren naar XLSX voor verdere analyse door te klikken op "Export XLSX" in de rechterbovenhoek van je scherm in de sectie "Tools".