Alle collectiesRailgenius - Gegevens & inzichtenRailgenius voor administrators
Alerten verzenden wanneer een asset een bepaalde geografische zone binnenrijdt
Alerten verzenden wanneer een asset een bepaalde geografische zone binnenrijdt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dankzij Railgenius kunt je alerten ontvangen wanneer een asset een geografische zone binnenrijdt. Maar voordat je een alert kunt ontvangen wanneer een asset een bepaalde zone binnentreedt, moet je eerst een labelcategorie en labels aanmaken en de zone(s) instellen.

Om een regel in de Railgenius Rule Engine aan te maken, moet je een beheerder zijn. Als je geen beheerdersrechten hebt, neem dan a.u.b. contact op met een beheerder binnen je bedrijf en vraag hem of zij de regel voor toe te voegen.

Categorie toevoegen

Allereerst moet je een nieuwe label categorie voor de alert voor de geografische zone toevoegen. Als je al een labelcategorie voor geografische zones hebt en alleen een nieuw label hoeft toe te voegen, kunt je deze stap overslaan en naar de volgende springen.

Om een labelcategorie toe te voegen, ga naar het administratiepaneel en scroll naar beneden tot aan de sectie "Labels".

Klik op de knop "Categorie toevoegen" rechtsboven in je scherm en vul het formulier op de volgende pagina in. Geef de categorie een naam (bijv. "Geografische zones") en sla de nieuwe categorie op door op de blauwe knop Opslaan te klikken.

Labels toevoegen die zones representeren

Nu kunt je verschillende labels aanmaken die de geografische zones representeren: ga naar de "Label" configuratie in het administratiepaneel.

Voor ons voorbeeld zullen we de volgende labels maken: Zuid-Frankrijk, Noord-Frankrijk en Zwitserse grens. Als eerste voer de naam van het nieuwe label in en vervolgens de categorie waar het nieuwe label bij hoort.

Zone toevoegen

We zijn bijna klaar! Maar voordat we alerten per geografische zone kunnen versturen, moeten we eerst de eigenlijke geografische zones op het Railnova-platform aanmaken. Je kunt hier ontdekken hoe je geografische zones kunt toevoegen. Voor ons voorbeeld kunt je zien dat we de zone "Zuid-Frankrijk" hebben geconfigureerd.

Bijna klaar! Je hebt nu alle benodigde items ingesteld om een alert aan te maken die je zal informeren wanneer een asset een bepaalde zone (in ons voorbeeld Zuid-Frankrijk) binnenrijdt.

Regel in de Railgenius Rule Engine toevoegen

Nu is het tijd om de regel zelf toe te voegen.

Navigeer hiervoor naar de admin pagina, ga dan naar de "Rule Engine" sectie en klik op "Regels".

Je ziet een lijst met regels die al aangemaakt zijn, ongeacht of ze actief zijn of niet. Klik op "Regel toevoegen" rechtsboven in je scherm om de pagina voor het aanmaken van alerten te openen en geef vervolgens een naam aan je regel.

Vink het vakje "Is actief" aan om ervoor te zorgen dat je regel met het verzenden van alerten begint zodra je hem opslaat.

Net als bij de onderhoudsgerelateerde meldingen kan je specifieke assets selecteren waarvoor je alerten wilt ontvangen. Als je het leeg laat, ontvang je dan alerten voor al je assets.

Hierna kunt je bepalen wat de alert triggert en wat hem sluit. Kies "position" in het eerste drop-downmenu, dan "position.poi.label" in het tweede menu, en vervolgens "in" en tot slot de zone waarvoor je de alert wilt triggeren.

Gebruik dezelfde parameters in de eerste twee keuzemenu's, dan "not in" in het derde en de geografische zone om de alert te sluiten.

Je kunt dan een prioriteit instellen, de naam van de openstaande alert wijzigen, een help-URL en een beschrijving toevoegen en aanvinken of je de alert in de Live Monitoring wilt weergeven.

De naam van de open alert bevat standaard de regel- en assetnamen.

Merk op dat de Live Monitoring pagina en het onderwerp van de e-mail de tekst "Open alert" zullen tonen.

Je kunt vervolgens selecteren welke e-mailadressen de alert moeten ontvangen.

Standaard bevat de e-mail de volgende informatie:

Als je een tweede e-mail wilt ontvangen wanneer de alert wordt gesloten, vink dan het vakje "E-mailbericht verzenden bij sluiten" aan. Er worden twee nieuwe velden geopend, "Alert sluiten" en "Inhoud e-mail bij sluiting".

De naam van de alert bij het sluiten bevat standaard "Gesloten", de regelnaam en de asset naam.

Merk op dat de pagina Live Monitoring en het onderwerp van de e-mail de tekst "Alert sluiten" zullen tonen.

Je kunt dit artikel raadplegen als je wilt weten hoe je de titels en e-mails van je alerten kunt aanpassen.

Als je klaar bent, klik dan op de blauwe knop "Opslaan" rechtsboven op de pagina om je nieuwe regel op te slaan.