Een voertuigvoorbereiding starten

Een voertuigvoorbereiding vanuit het digitaal logboek starten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga naar het digitale logboek en selecteer het voertuig. De beschikbare voorbereidingstype(n) worden onder de restricties en boven de kaart weergegeven.

Klik op de voorbereiding die je wilt starten en volg de stappen.

Kan je de voertuigvoorbereiding niet starten?

Heb je op de voorbereiding geklikt die door jou of een van de andere gebruikers van je bedrijf is aangemaakt, maar kon je de voertuigvoorbereiding niet starten? Dit komt omdat je huidige Railnova-account niet de benodigde permissies heeft om deze actie uit te voeren.

Controleer de permissies van je beheerdersrol en pas ze aan om het aanmaken van voertuigvoorbereiding toe te laten.

Voertuigvoorbereiding starten

Nadat je op de voertuigvoorbereiding hebt geklikt, zie je bovenaan de verschillende voorbereidingsstappen (bv. dagelijkse controle, veiligheidscontrole, enz.) die je hebt aangemaakt.

Je kunt "Conform" of "Niet conform" selecteren en indien nodig, een omschrijving toevoegen. Als je een lange checklist hebt waar alles conform is, gebruik dan gewoon de blauwe link "Markeer alles als conform".

Een pagina met level checks ziet er als volgt uit:

Als je klaar bent, vergeet dan niet om op de blauwe knop "Next" rechtsonder in je scherm te klikken.

Zodra je op de bevestigingspagina komt, ziet je een overzicht van wat conform is of niet. Hier kan je ook de level checks weergeven of verbergen, en bovendien hebt je de mogelijkheid om de operationele status (indien nodig) te wijzigen.

Klik op "Finish" om de voorbereiding af te ronden en terug te gaan naar de asset logboek pagina. Je zult in het overzicht zien dat de voorbereiding is uitgevoerd en hoe lang deze nog geldig is.

Zodra de tijd tussen twee voorbereidingen van hetzelfde type voorbij is, wordt deze in het digitale logboek als "Expired" gemarkeerd.

Klik op de voorbereiding die je wilt starten. Je ziet de resultaten van de vorige voorbereiding (indien beschikbaar) en een knop rechtsboven "Voertuigvoorbereiding starten":

Je kunt dan de stappen volgen om een nieuwe voorbereiding te voltooien.