Operatiegroepen toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Railnova-platform maakt het voor spoorwegorganisaties mogelijk om hun volledige fleetmanagementproces te digitaliseren.

Het platform stelt gebruikers ook in staat om hun volledige preventieve (op verbruik gebaseerde) onderhoudsplannen op te stellen en alle verwachte vervaldata automatisch te laten berekenen op basis van de beschikbare telematica- of handmatig geregistreerde gegevens.

Als u Railnova bedrijfsbeheerder kan je de preventieve onderhoudsplannen voor je assets opstellen en beheren in het administratiepaneel. Als je niet de benodigde rechten hebt, neem dan contact op met een beheerder van je bedrijf.

Om je onderhoudsplan toe te voegen, moet je er eerst voor zorgen dat de teller typen en tellers die je nodig hebt beschikbaar zijn op het Railnova platform. Volg de stappen zoals beschreven in het volgende artikel om tellertypes en tellers toe te voegen aan je voertuigen: Tellers

Operatiegroepen toevoegen

Na het aanmaken van tellertypes en tellers is de volgende stap in het opzetten van je preventief onderhoudsplan het aanmaken van je operatiegroepen. Dit is een verzameling operaties die aan elkaar gekoppeld zijn, bijvoorbeeld al je motoronderhoudsoperaties.

Om de groepen toe te voegen, ga naar de sectie “Preventieve onderhoudsinstellingen" op de admin startpagina en klik op "Operatiegroepen”.

Op de volgende pagina vind je een volledig overzicht van alle operatiegroepen die door je bedrijf zijn aangemaakt.

Als de gewenste operatiegroep nog niet bestaat, kan je deze aanmaken door op de groene knop “operatiegroep toevoegen” bovenaan de pagina te klikken.

Er wordt een nieuw formulier geopend waar de volgende informatie ingevuld moet worden

• Geef uw operatiegroep een naam

• Selecteer een van de beschikbare teller-types uit de keuzemenu (optioneel)

• Kies een overkoepelende operatie (optioneel)

• Klik op de link "nog een Operatie toevoegen" en voeg alle operaties in die deel moeten uitmaken van de operatiegroup, inclusief de intervallen, de tolerantie indien van toepassing, een tijdslimiet enz.

• Zorg ervoor dat de operatie "actief" is zodat het onderhoudsplan er rekening mee houdt.

Bij het instellen van de operaties moeten de intervallen en/of tijdslimieten van elke operatie gedefiniëerd worden. De volgende waarden zijn beschikbaar:

• interval: de waarde (in dezelfde eenheid als de teller die voor die operatiegroup werdt gekozen) tussen twee operaties van dit type, b.v. uren of kilometers

• tolerantie: tolerantie op het interval, b.v. uren of kilometers

• tijdslimiet: maximale duur in dagen tussen twee operaties van dit type

• tijdslimiet tolerantie: tolerantie op de tijdslimiet (in dagen)

• herhalingen: aantal herhalingen van de operatie, d.w.z. het aantal keren dat de operatie herhaald moet worden. Als deze op 0 staat, is er geen limiet en wordt de operatie zo vaak uitgevoerd als aangegeven in de interval-/tijdlimiet.

• veiligheidsoperatie (indien van toepassing)

• actief: dit vakje wordt automatisch aangevinkt zodra u de bewerking aanmaakt

Let erop dat alle operaties in een groep dezelfde instellingen moeten hebben: ofwel hebben alle operaties alleen een interval, ofwel hebben ze allemaal alleen een tijdslimiet, ofwel hebben ze allemaal beide. Het is niet mogelijk operaties aan een groep toe te voegen als één operatie alleen een interval heeft, een andere alleen een tijdslimiet, en een derde beide.

Nadat het formulier is ingevuld, kan de onderhoudsgroep met de blauwe knop "Opslaan" in de rechterbovenhoek van de pagina worden opgeslagen.

Onthoud dat telkens wanneer een nieuwe operatiegroep aan het onderhoudsplan wordt toegevoegd, worden de events automatisch toegevoegd vanaf de bouwdatum van het voertuig.

Nadat de teller-types en operatiegroepen zijn aangemaakt, kan het onderhoudsplan worden ingesteld zoals beschreven in het volgende artikel.