Een component toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra de component types zijn aangemaakt zoals uitgelegd in het volgende artikel, moet je handmatig elk component creëren voor elk component type met het serienummer dat je wilt opvolgen.

Een component toevoegen

Als je een bedrijfsbeheerder bent, kun je componenten toevoegen van de component types die je vooraf hebt aangemaakt.

Ga hiervoor naar de admin pagina, naar de sectie "Beheer van componenten" en klik op "Componenten”.

Je ziet een lijst met alle componenten die al bestaan voor je bedrijf.

Je kunt je eigen componenten aanmaken, die een boomstructuur van je assets opbouwen. Voor elke component die je wilt volgen, is een aparte invoer nodig. Vervolgens kan je handmatig bepalen welk component zich waar bevindt in de componentenstructuur van de asset.

Om een nieuw component aan te maken, klik je op de groene knop “Component toevoegen” in de rechterbovenhoek van je scherm. Er verschijnt een nieuw formulier op je scherm met de verplichte velden gemarkeerd met een sterretje (*).

• Selecteer een component type (verplicht)

• Serienummer toevoegen (verplicht)

• Bouwdatum: De datum waarop de component werd gebouwd. Deze datum wordt gebruikt als initialisatie datum voor preventief onderhoud op component niveau.
    Het registreren van de bouwdatum van een component is belangrijk omdat deze datum wordt gebruikt als begindatum voor preventief onderhoud. Zonder bouwdatum zal het systeem preventief onderhoud gaan uitvoeren vanaf 2002, waardoor er te veel onnodige preventieve onderhoud gerelateerde events worden gegenereerd als de component op een latere datum is gebouwd.

Enkele velden, zoals Parent, Componentstructuur, Asset en Inventaris, zijn gemarkeerd met “-” en kunnen niet handmatig worden bewerkt.

• De inventaris wordt automatisch geüpdatet naar je standaardinventaris nadat je je component hebt opgeslagen.

• De andere posities worden weergegeven nadat je de component in de componentenstructuur van de asset hebt gemonteerd.

Zodra je klaar bent met het aanmaken van je component, klik dan op de knop “Opslaan” in de rechterbovenhoek van je scherm. Na het creëren zal de locatie van de component automatisch verschijnen in de standaard inventaris locatie.

Een hoofdcomponent toevoegen

Je moet niet alleen je subcomponenten aanmaken, maar ook de hoofdcomponent definiëren waaraan de subcomponenten en andere lagere componenten kunnen worden gekoppeld.

De hoofdcomponent is meestal het chassis, het frame van de locomotief of trein.

Als je een bedrijfsbeheerder bent, kun je gemakkelijk een hoofdcomponent aanmaken op de adminpagina onder Componenten in de sectie Beheer van componenten.

Om een hoofdcomponent aan te maken, volg dan dezelfde stappen als voor het aanmaken van een component. De stappen zijn hierboven beschreven.

Het component type van de hoofdcomponent kan bijvoorbeeld het asset type, de variant, de modi, enz. zijn.

Zodra je klaar bent met het toevoegen van je hoofdcomponent, klik je op de “Opslaan” knop in de rechterbovenhoek van je scherm. Na opslaan wordt deze component ook automatisch opgeslagen in de standaard inventaris locatie.

Zodra deze bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, kun je naar de pagina Beheer van componenten gaan.

Als je wilt leren hoe de module Beheer van componenten werkt, raadpleeg dan het volgende artikel.