Alle collectiesRelease notesRailnova platform release notes
Vereenvoudigde configuratie voor preventieve onderhoudsplanning - september 2024
Vereenvoudigde configuratie voor preventieve onderhoudsplanning - september 2024
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In juni 2022 hebben we de nieuwe module Beheer van componenten op het Railnova platform geïntroduceerd. Hoewel dit de functionaliteit uitgebreid heeft, heeft het tegelijkertijd ook de configuratie van onderhoudsplannen complexer gemaakt voor klanten die onze planner voor preventief onderhoud gebruiken.

Vandaag zijn we blij te mogen aankondigen dat we het proces hebben vereenvoudigd voor alle klanten die de module Beheer van componenten niet gebruiken.

Ons platform ondersteunt twee manieren om preventief onderhoud te plannen:

1. Planning van preventief onderhoud op component niveau: Elke component volgt onafhankelijk zijn preventieve events, onderhoudstellers en onderhoudshistorie. Deze informatie blijft gekoppeld aan de component, zelfs als deze uit de asset wordt verwijderd of op een andere wordt geïnstalleerd. Dit biedt een meer geavanceerde en nauwkeurige methode voor het beheren van preventief onderhoud.

2. Planning van preventief onderhoud op asset niveau: In dit model zijn preventieve events, onderhoudstellers en onderhoudshistorie direct gekoppeld aan een asset.

Klanten die preventief onderhoud op component niveau plannen, zullen geen veranderingen ondervinden. Voor klanten die daar geen gebruik van maken, hebben we de configuratie en het beheer van onderhoudsplannen vereenvoudigd.

Belangrijke wijzigingen

• Onderhoudstellers kunnen nu worden gedefinieerd op asset niveau (niet alleen op component niveau).

• Het is niet langer noodzakelijk om “dummy” asset componenten aan te maken. We hebben de mogelijkheid om onderhoudsplannen direct aan een asset te koppelen opnieuw geïntroduceerd.

Alle instellingen zonder onze module Beheer van componenten worden automatisch gemigreerd naar deze nieuwe werkwijze.

Meer informatie over het configureren van onderhoudsplannen op asset niveau staat in het volgende help artikel.

We geloven dat deze wijziging de planning van preventief onderhoud voor veel van onze klanten zal vereenvoudigen. We verwachten ook dat deze verbeteringen tot minder fouten zullen leiden, die voorheen werden veroorzaakt door handmatige processen.