Inventaris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als bedrijfsbeheerder kun je een aantal inventarissen aanmaken waar je componenten zich bevinden als ze niet op een asset zijn gemonteerd.

Inventarissen

Om een nieuwe inventaris aan te maken, ga naar de adminpagina, navigeer naar het onderdeel Beheer van componenten en klik op Inventarissen.

Op deze pagina kun je alle inventarissen bekijken die al zijn aangemaakt door je bedrijf.

Inventaris toevoegen

Als je gewenste inventaris nog niet beschikbaar is, kun je deze aanmaken door te klikken op “Inventaris toevoegen”.

Er verschijnt een nieuw formulier op het scherm en je wordt gevraagd de volgende velden in te vullen:

Actief

Nadat je op de knop “Inventaris toevoegen” hebt geklikt, verschijnt er een nieuw formulier op je scherm waarbij het selectievakje actief is ingesteld.

Naam

Voeg een naam toe aan de inventaris die je nu aanmaakt.

Als je de verschillende statussen van componenten wilt bijhouden terwijl ze in de inventaris zijn, kun je de inventarislocaties onderscheiden door ze te markeren als “klaar” of “te repareren”.

Geografisch nuttige plaatsen (POI)

Je kunt een fysieke locatie voor de inventaris kiezen met behulp van de POI-lijst.

Bedrijf

Je bedrijf is al vooraf gedefinieerd in het formulier.

Is default

Als je het vakje “is default” aanvinkt, zal elke component die nieuw aangemaakt wordt op het platform in deze inventaris geplaatst worden. Let op: er kan slechts één standaard inventarislocatie worden gedefinieerd.

Als je klaar bent met invullen, vergeet dan niet op de blauwe knop 'Opslaan' te klikken om je wijzigingen op te slaan.

Gebruikte inventaris

Wanneer je een component voor de eerste keer in de componentenstructuur van het voertuig monteert, kun je een inventarislocatie kiezen die je op het platform hebt aangemaakt, aangezien deze actie een componenttoewijzing is.

Deze optie is echter niet beschikbaar als je een component wilt vervangen. In dit geval is een component al gemonteerd, dus wordt het niet langer beschouwd als een toewijzing maar als een swap.

De huidige implementatie is dat een swap gebeurt vanuit dezelfde inventaris. Om je component uit een andere inventaris te halen, moet je eerst de momenteel gemonteerde component in inventaris A verwijderen en vervolgens de nieuwe component uit inventaris B monteren.